In welke groente zit nu echt de EHEC bacterie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onderzoek is nog steeds gaande. Er is al van alles voorbij gekomen:de komkommers,sla, taugé, tomaten, spruitjes.. En nu is de bacterie echt aangetroffen op komkommer- resten in een afvalbak en op bietjeswortels. We horen het vanzelf als "men" iets te melden heeft. Tot die tijd: gewoon voor jezelf al je groenten lekker wassen en zo mogelijk koken/verhitten.

Het is nog niet eens zeker dat het in groente zit. De WHO vermoed nog steeds dat het in vlees moet hebben gezeten, wat ook veel logischer is. Er zijn echter genoeg groenten nog niet genoemd, dus nog heel veel agrarische sektoren die om zeep gebracht kunnen worden. Voor wat betreft wat je allemaal nog kunt eten: in het algemeen geldt dat als je je eten maar goed genoeg verhit hebt, dat de bacteriën dan wel gedood zijn, dus gekookte bloemkool, gekookte wortelen etc zijn zeker weten veilig.

Men verdenkt taugé, want het lijkt er nu veel op dat alle personen die besmet zijn, taugé hebben gegeten die geproduceerd is op een bepaalde boerderij in Duitsland. Dit is dus een redelijker aanname dan de komkommer en dergelijke.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100