Bij Caloriechecker.nl, is er in het advies weleens iets groengekleurd?

Ergens stond op de site dat alles wat groen is goed is. Maar ik heb NOG NOOIT een stuk in het voedingsadvies gezien dat groen was. Is de site "stuk" of doe ik iets heel erg fout?

Bijvoorbeeld, deze tekst:
"De hoeveelheid vet in je eten is prima: niet te veel en niet te weinig.

Je krijgt niet te veel verzadigd (=verkeerd) vet binnen. Meestal kies je voor producten met weinig verzadigd vet. Dat is een goede keus, want daardoor verklein je de kans op hart- en vaatziekten"

Staat geheel in een rood blok. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat ze het letterlijk bedoelen : alles wat groen is is goed oftewel groen voedsel'Dat bevalt zelden of nooit veel calorieen of vetten. Dus komkommer, sla, bleekselderij, spinazie, boerenkool, spruitjes, zure appels, sperziebonen, doppertjes, courgette....alles wat groen is, is goed. Het rode blok zal gewoon zijn om aandacht te vestigen op de speciaal op jouw gerichte boodschap, en geen negatieve signaalfunctie hebben. Je doet dus niks fout, maar interpreteert het vermoedelijk niet helemaal juist. Toegevoegd na 1 minuut: Ik kan het helaas niet voor je nakijken, want de site werkt alleen als je je hebt aangemeld, en daar pas ik voor eerlijk gezegd. Maar rood is daar inderdaad de 'basiskleur'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100