waarom is water zo goed voor je

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bestaat voor het grootste deel uit water ( zo'n 80 %, meningen daarover lopen sterk uiteen ). Dit water scheidt je ook weer af ( urine, zweten, ademen etc ). Als je niet drinkt, wordt het nauwelijks aangevuld.

Goed voor je lichaam Water drinken is goed voor je lichaam; hoofdzakelijk omdat er afvalstoffen mee afgevoerd worden, maar wist je ook dat het goed is voor je hart? Uit een Amerikaans onderzoek is gebleken dat bij mensen die meer dan 5 glazen water per dag drinken de kans op een hartaanval 41% kleiner is dan bij mensen die minder dan 2 glazen per dag drinken. Ook heb je minder kans op darmkanker en tot wel 50% minder kans op blaaskanker. Meer energie Het kost veel energie en je kunt je erg moe voelen als je uitgedroogd bent, zelfs bij een lichte uitdroging al. Als je dorst hebt, ben je eigenlijk al uitgedroogd; en dit kan leiden tot uitputting, duizeligheid en andere nare symptomen. Mooie huid Regelmatig water drinken zorgt voor een strakkere en jongere huid. Ook zal je huid egaler en mooier van kleur worden. Afvallen Water is een van de beste hulpmiddelen bij afvallen, hoofdzakelijk omdat het vaak andere dranken vervangt die meer calorieën en suikers bevatten, maar ook omdat het je honger onderdrukt wat er dus voor zorgt dat je minder gaat eten. Tegen hoofdpijn Soms als je hoofdpijn hebt is het simpelweg omdat je te weinig water hebt gedronken, hoofdpijn is namelijk een vaak voorkomend symptoom van uitdroging. Vaak last van een kater en de bijbehorende hoofdpijn na een avondje flink doorzakken? Drink dan 2 glazen water voordat je naar bed gaat en je zal er een stuk minder last van hebben.

Zonder water droog je uit. Water zorgt er ook voor dat afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Je hebt misschien wel eens de uitdrukking gehoord dat water je lichaam "zuivert".

in water zit niks dus je wordt er niet dik van zoals die anderen fruit dranken met suiker en dergelijken Toegevoegd na 51 seconden: en je kan niet zonder water

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100