Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wat kun je het beste eten/drinken voor een waterpolowedstrijd?

Pasta geeft me geen energie en energiedrank ben ik geen fan van

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
1.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het is erg belangrijk rekening te houden met de tijd van inname. Zorg ervoor dat je de laatste maaltijd uiterlijk 2-3 uur voor de wedstrijd nuttigt. Als je een uur voor de wedstrijd pasta eet dan zal dit idd weinig doen. Zorg dat je op tijd complexe koolhydraten binnenkrijgt (rijst en pasta bijvoorbeeld). Belangrijk is om vlak voor de wedstrijd in ieder geval geen snelle koolhydraten binnen te krijgen (suikers). De energie die deze leveren zijn te kort voor de wedstrijdtijd van een waterpolowedstrijd. Vlak voor de wedstrijd nog een mueslireep o.i.d. Ook kun je caffeine gebruiken (ook verkrijgbaar in tabletvorm) voor de wedstrijd. Deze zullen ervoor zorgen dat je glycogeenvoorraad minder snel wordt uitgeput ( dus meer energie beschikbaar ). Na de wedstrijd is het belangrijk om de suikerspiegel weer aan te vullen met bijvoorbeeld dextrose of fructose.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Kijk, daar kan ik wat mee! bedankt

Andere antwoorden (4)

Een banaan zit vol met energie :)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Pasta en andere koolhydraatrijk eten geef wel degelijk energie alleen duurt het langer voordat het in energie wordt omgezet als bijv. bij energydrinks, energybars dextro. Daardoor moet je het niet net voor het sporten eten maar een paar uur van te voren. Het is ook zo dat pasta's, bananen enzo beter zijn omdat je suikerspiegel geleidelijk omhoog gaat en bij dextro en zo direct. Juist dan kun je ook weer net zo hard in een dipje terechtkomen.

Toegevoegd na 2 minuten:
En ja een banaan is perfect! Dat werkt erg goed en ja altijd blijven drinken. Zowel voor als na het sporten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Indd.. gewoon wel pasta en veel groenten. Hier zit veel ijzer in;).....
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het beste is om de dag van te voren en/of in de ochtend een lekker groot bord met aardappelen, groente en vlees te eten en een goed glas melk of sap te drinken. Een dextro-tablet of een banaantje vlak van te voren erbij kan ook geen kwaad. aardappelen zijn zeer koolhydraatrijk, in groente zitten veel vitaminen en in vlees veel vetten. Dezen zijn allemaal handig als je langdurig veel energie wil hebben. tussendoortjes geven maar voor kort veel energie, vanwege de simpele suikers die daarin zitten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding