Wat kan mij gebeuren wanneer ik de aardappelschijfjes uit een bolle verpakking alsnog eet?

De verpakking van mijn aardappelschijfjes stond net bol. Na openmaken weet ik dat ze er nog prima uitzien en ook stinken ze niet. Ze zijn nog vijf dagen vers. Ik heb honger en zin. Zal ik ze gewoon opbakken en -eten? Heeft iemand dit weleens gedaan en werd je er ziek van?

Toegevoegd na 21 uur:
Ik heb het gegeten, mensen. Ik voel me overigens prima. Ik weet dat het dom was, en ik moet toegeven dat het niet smaakte zoals het hoort. Wel oké verder. Ik las dat een voedselinfectie een paar dagen de tijd nodig heeft om door te zetten, dus ‘veilig’ ben ik nog niet? (Eigen schuld.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Voedsel wat je niet vertrouwd moet je niet opeten. Echter, in dit geval, als je de aardappelschijfjes zou frituren kan je er volgens mij niet ziek van worden. Frituren doe je op 180 graden. Een knappe bacterie die dat overleefd. Toegevoegd na 4 uur: Mijn antwoord is niet echt slim gekozen gelet op de twee reacties over het bij bederf ontstaan van toxines.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100