Hoe lang blijft broodmeel goed na de vervaldatum (tenminste houdbaar tot...) ?

Ik bak zelf brood en de bloem is open (wel droog, luchtdicht en donker bewaard) en een jaar "vervallen"...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Indien het meel goed droog is opgeslagen (dus geen klonters heeft), geen afwijkende geur heeft en uiteraard geen schimmel, dan kun je het gewoon gebruiken. De wateractiviteit van meel is dermate laag dat er maar enkele micro-organismen kunnen groeien. Verder wordt het meel nog eens goed verhit tijdens het bakproces. Ook "bakken" de voedingsmiddelenproducenten een veiligheidsmarge in de THT. Maw een product is langer houdbaar maar om afwijkingen / bederf te voorkomen wordt er een kortere THT vermeld. Uiteraard is het van groot belang dat de producten correct zijn opgeslagen. Vochtig en warm is niet goed!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100