Zal er ooit eten of drinken ontstaan wat iedereen lust?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, want we zijn allemaal verschillend en hebben dus allemaal een verschillende smaak. Ik denk dat dat niet gebeurt, gelukkig maar.

Nee, er zijn zelfs mensen die geen water lusten.

Wat geen smaak heeft lust iedereen. Iedereen lust water, bijvoorbeeld. Ik kan niet wachten tot voedsel in pilvorm wordt uitgevonden; eindelijk van dat gedoe af. Mensen zullen altijd andere dingen willen eten, maar ik denk dat het goed mogenlijk is om voedsel te maken wat iedereen lust. Toegevoegd op 25-05-2009 10:43:09 Er is een verschil tussen iets lusten en iets niet lekker vinden. Moeilijke eters willen alleen dingen eten die zij lekker vinden. Maar als het gaat om lusten dan denk ik dat iedereen wel water en rijst lust (bijvoorbeeld)

Nee, dat lijkt me niet. Iedereen heeft zijn/haar eigen smaak namelijk.

Je hebt mensen die ontzettende zoetekauwen of zoutekauwen zijn. Of mensen zoals ik, die van extremen houden: extreem zout, extreem zuur, scherp, bitter, maar vooral niet te zoet. Dan is het heel lastig iets te maken wat iedereen lust.

Water lust iedereen... Maar aan het drinken van water rust maar één voorwaarde: Er moet dorst zijn eerst... Als je geen dorst hebt, dan zijn er vele dranken, en die zijn allemaal op voorkeur en afkeur onderhevig... Dus daar kan ik geen zinnig antwoord op geven... Als er dorst is, dan water... en dat lust op dat moment iedereen... Toegevoegd op 25-05-2009 10:46:46 Eten is analoog... en dan vervang water door droog brood...

Als je het eten en drinken beperkt tot water en brood... Niet dat iedereen dit even graag lust. Maar je verplicht de ander dan tot eenzijdigheid... Een andere oplossing is er volgens mij niet...

Ha, die Mikeyboy; Ja hoor, zodra honger en dorst maar groot genoeg zijn.

Naar horen zeggen lusten mensen zelfs tulpenbollen; Honger maakt rauwe bonen zoet.

De romeinen wisten het antwoord al : De gustibus non est dispuntandum. Over smaken discussieert men niet. Dus een uniforme drank of eten voor iedereen is een utopie voor marketeers.

Allereerst is het belangrijk te beseffen dat we met onze tong maar vier smaken kunnen proeven: zoet, zuur, zout en bitter. De rest van de smaak wordt bepaald door de geur. Over smaak valt niet te twisten. Wel kan er worden gezegd dat geur en smaak zeer nauw met elkaar verbonden zijn. Wat wij smaak noemen is voor een groot deel geur. Onze tong kan alleen waarnemen of iets zoet, zuur, zout of bitter is, meer niet! Deze sensaties, samen met de geur bepalen de smaak. Dit is spijtig voor iemand met anosmie, een aandoening waarbij de reukwaarnemingen ontbreken. Hij kan alleen zoet, zuur, zout of bitter onderscheiden. Smaak is voor een deel een kwestie van gewenning. Volgens mij zijn er geen pasgeboren baby's die de smaak van borstvoeding niet op prijs stellen. Later zijn er wel kinderen die geen melk lusten. Als baby's hun eerste potje eten, laten ze bij de eerste hap soms een uitdrukkikng van afkeer zien (overigens niet altijd, want er zijn ook baby's die van hun eerste hapje genieten). Het is dan raadzaam om die week elke dag dezelfde smaak (bijvoorbeeld peentjes) aan te bieden zodat de baby daaran went. Smaak verandert ook. Kinderen kunnen opeens iets niet lekker gaan vinden wat ze eerst wel lustten. Het is raadzaam hen het op een later moment wel weer aan te bieden. De mogelijkheid bestaat dat ze het dan wel weer lekker vinden. 'Smaken verschillen' is niet voor niets een bekend gezegde. Behalve water zal niet iedereen hetzelfde even lekker vinden. Het is echter maar de vraag of dat zo erg is. Juist variatie in smaak en keus heeft zijn charme. Het zou jammer zijn als iedereen in restaurants hetzelfde bestellen. Tot slot is het aardig te beseffen dat met het woord 'smaak' ook persoonlijke voorkeur op ander gebied (bijvoorbeeld ) bedoeld kan worden.

Bronnen:
Boek: lichaamstaal bij baby's
http://nl.wikipedia.org/wiki/Smaak_(zintuig)
http://www.lichaamstaal.nl/geur.html

Pas wanneer de hele wereld honger heeft, zal iedereen alles lusten... Kortom, iets niet lusten is een welvaartsprobleem, wanneer je echt honger hebt zijn sprinkhanen of bloembollen een geschenk.

Nee, over smaak valt niet te twisten. Ik wil wel de nieuwe aanvulling maken dat eten tegenwoordig wel aan zoveel mogelijk wensen en mensen wordt aangepast. Eten is vaak erg naturel.

Nee, maar ik denk dat water ook wel iets is wat iedereen drinkt..

Misschien wel een keer wat alle mensen in één land of misschien op één continent lusten, omdat die meestal al ongeveer dezelfde smaak hebben. Maar ik denk niet dat er ooit iets ontstaat wat iedereen lekker vind.

Denk het wel. Iets "vies" vinden is namelijk aangeleerd, en hangt samen met de eerste ervaring van het voedingsmiddel. Gewoon alles positief benaderen. Vies bestaat niet, het is misschien gewoon minder lekker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100