Zijn olijven een goede bron van calcium?

Weet jij het antwoord?

/2500

In olijven zit inderdaad wel iets van calcium maar dit is niet heel veel.. Een goeie bron voor calcium zijn toch de zuivelproducten.

Over het algemeen kun je zeggen dat er veel calcium zit in: peulvruchten, soja en sojaproducten, noten, groenten, volle granen en gedroogd fruit. Toegevoegd na 1 minuut: Kijk maar eens op deze site: http://www.kruidenvrouwtje.nl/mineralen/calcium.htm

Nee, dan kan je beter biologisch sesamzaad gaan eten: 670 mg calcium per 100 gram. Goed door het lichaam opneembare calciumleveranciers zijn: donkergroene bladgroenten, bijna alle koolsoorten (vooral boerenkool, Chinese kool en broccoli), noten, zaden, gedroogde abrikozen en vijgen. De Britse voedingsdeskundige Shane Heaton concludeert op basis van uitgebreid literatuuronderzoek dat biologische producten gemiddeld ook nog eens 26% meer calcium bevatten dan gangbare.

Bronnen:
http://www.zuiveloffline.nl/calcium.html

Calcium alleen doet niet zoveel, het hangt er van af waar je het voor nodig denkt te hebben, maar om er nut van te hebben heb je ook fosfaat en vitamine D nodig. En ook de relatie osteoporose en zuivel ligt gecompliceerder dan je zou willen. Helaas geen simpel antwoord mogelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100