Hoeveel kost een zo goedkoop mogelijke warme avondmaaltijd, maar wel een die goed is voor je (dus geen fastfood ed) en geen super kleine maaltijden??

Met super kleine maaltijden bedoel ik, niet kleiner dan 1 eetlepel groenten en 1 stuk vlees met de groote van een hamburger (bijvoorbeeld)

Toegevoegd na 8 uur:
Ben er wat dingen vergeten bij te zetten, sorry daarvoor.
We zijn met z'n 2e
Ik bedoel eigenlijk met mijn vraag, je hebt niks in huis, je gaat naar de supermarkt (oid) voor je warme avondmaaltijd, en in 1x (dus niet een grote zak....) eet je op wat je inkoopt. Ik ben dus benieuwd hoe goedkoop je avondmaaltijd dan is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het allergoedkoopst is pasta met goedkoop of zelfs helemaal geen vlees (en ook niet teveel ; 300 gram gehakt voor 5-6 personen kan zat zijn, een rookworstje in kleine stukjes is nog goedkoper. Zakje soepgroente erdoor, en je hebt nog een gezonde maaltijd ook. Mijn record ligt op een enorme pan macaroni (30 cent) met een rookworstje (65 cent) in kleine stukjes, en twee preien uit de aanbieding (25 cent), pakje mix is nog het duurst zowat (25 cent). Nog geen 1,50 voor minimaal 4 personen. En allemaal een volle buik. Ook een goedkope topper : Zakje zuurkool of spinazie (50-100 cent) met zelfgekookte aardappelen (momenteel nog geen euro de kilo, dus ook een kleine 50 cent voor 4 personen) en een blikje knakworst (85 cent). Puree maken van de aarappelen (scheutje melk, klontje boter, zout en peper - paar cent), groente onderin, worstjes erop, puree erover en in de oven. Iets duurder (en lekkerder) met gehakt. Onder de 2,50 kun je eigenlijk met vier personen prima warm eten. De kunst is goed plannen (zodat je bijvoorbeeld meerdere dagen met een hoeveelheid groente kunt), zuinig met vlees (dat je ook niet altijd nodig hebt ; een eitje af en toe doet wonderen), en goedkope, afgeprijsde ingredienten kopen (met name op de martk voor groente). Zo heb ik een vriendin met twee grote (enorme, eigenlijk) dochters een paar maanden lang voor 20 euro in de week gevoed, inclusief ontbijt en fruit. Okee, geen luxe vetpot, maar wel een enorme besparing op mogelijke schulden. Ze zijn zelfs nauwelijks afgevallen ....:-( Als het echt noodzakelijk is, heb ik hier nog veel meer recepten en weekmenu's liggen voor ' de luie goedkope kok' , waarbij je niet snel tekorten oploopt - al blijft fruit wel een probleem met een dergelijk budget. Toegevoegd na 1 minuut: Naarmate je voor meer mensen moet koken wordt het per persoon relatief goedkoper, vooral ook omdat je relatief steeds minder brandstof nodig hebt.

Chicken tonight. Enigste wat je nodig hebt is rijst, een pot chicken tonight en een stukje kipfile.

Een omelet met groenten (bijvoorbeeld ui tomaat wortel prei champignons, kies maar uit wat bij je budget past) En dan rijst erbij serveren. Spaghetti met glazig gebakken uien, knoflook, pesto en olijfolie. (een keer geen vlees is niet erg) Dit heb ik wat gegeten joh, in mijn 'arme' tijd ;) Stukje kip, kleinsnijden en bakken met wat prei en knoflook. Met (kokos)melk, maizena en kerriepoeder (en kruiden die je lekker vindt) een sausje maken. Sausje door de kip en een banaan erdoor snijden, wachten tot banaan warm is, klaar. Serveren met rijst. Ragout (zo'n goedkoop blikje) met manderijnpartjes. Serveren met rijst. Oven aanzetten. Frutje gehakt, handje (of blikje) sperzieboontjes, champignons, tomaat, een ui, aardappelpuree (zelfgemaakt of uit een pakje), tomatenpuree, kaas Frutje gehakt rul bakken met de ui en champignons. Op 't laatst tomatenpuree erdoor roeren. Sperzieboontjes eventueel garen in een apart panneke. Tomaat kleinsnijden. Aardappelpuree in ovenschaal, rulgebakken frutje gehakt erop, laagje aardappelpuree, maak net zoveel laagjes als je wilt, eindig met puree en als laatste kaas erover. Beetje bruin laten worden in de oven, klaar. Soep is ook altijd goedkoop en lekker, je kunt er ook allerlei restjes in gooien. Koop ook eens rijst e.d. (gember, knoflook etc) bij de Toko, scheelt veel duiten! Bij de Toko heb je grote zakken garnalen voor vijf of zes euro. Kun je best lang mee doen. Telkens een handje garnalen en klaar is Ytje :D Lekker is bijvoorbeeld: Pasta koken. Gember knoflook en rode peper (van de Toko, goedkoop!) fijnsnijden, beetje aanbakken, garnalen erdoor, binden met goedkoop pakje slagroom (je ziet vanzelf wanneer je genoeg slagroom hebt gebruikt, pakje hoeft niet leeg). Lekker door de pasta mixen, dan een tomaatje en wat basilicum in stukkies snijden en eroverheen draperen. Hmmmmmmmmmmm Peper en zout ed heb ik niet genoemd in de recepten, is naar eigen smaak. Ken er nog veel meer, heb een hele tijd heel zuinig moeten leven dus ken wel wat trucjes voor goedkope voedzame maaltijden. Wordt op een gegeven moment nog leuk ook, creatief met geld de heerlijkste dingen bereiden!

Ervan uitgaande dat je uien en aardappelen standaard in huis hebt (plus een flesje ketjap, een fles azijn, een zak bruine suiker en een scheutje melk), is de goedkoopste maaltijd die ik kan bedenken bruine bonenschotel met aardappelpuree. Afhankelijk van het aantal personen heb je verder nodig: 1 pot of blik bruine bonen en een bakje spekreepjes. Snipper voor 4 personen twee flinke uien fijn, bak de spekreepjes uit en fruit de uien mee tot ze glazig zien. Voeg de bruine bonen toe, laat het geheel even pruttelen en breng op smaak met bruine suiker, azijn en ketjap. Kook intussen de aardappelen in ruim water met wat zout, giet ze af en stamp ze met wat melk tot een smeuïge puree. Voila, een maaltijd a la drie v's: Voedzaam, Verrukkelijk en Voordelig!

Kant en klaar van de lidl. Als beste getest. Ze hebben allerlei soorten

leuke vraag maar van belang is voor hoeveel personen Voor minimaal 3 mensen (of 1p 3x eten) is volgens mij een grote zak aardappelen en iets om stampot te maken (boerenkool, hutspot, zuurkool) al snel het allergoedkoopst die aardappelen zijn dan 1,50 euro, de groente 1 euro en dan bijv 1 rookworst erbij (of goedkope half of half gehaktballen) Met een beetje vet ben je dan voor nog geen 5 euro klaar en kun je met 4 man eten. Maak je een kleinere portie (dus 1-persoons) is ALLES al snel duurder, 1 kg aardappelen is bijna net zo duur als 5 kg en de hutspot zit meestal in mega grote zakken dus dan houdt je veel over Toegevoegd na 2 minuten: Ha ha en kijk eens in deze link: 91 recepten goedkoper dan 2,50 euro

Bronnen:
http://www.budgetkoken.be/budgetkoken-onde...

Stamppot zuurkool met spekjes vind ik altijd goedkoop. Aardappels koken met wat zout, laatste 5 minuten de zuurkool erbij met wat peper. Stampen met klein klontje boter en scheutje melk. Uitgebakken spekjes erbij , mmmmmm Boodschappen doen bij Lidl is, als je het goedkoop wilt houden echt een aanrader en goed !!

Gebroken witte rijst, een pak gepelde tomaten half om half gehakt verse prei. Kook de rijst en roerbak de gehakt tot losse stukjes (rul gehakt. Gooi hier dan de gesneden/gewassen prei oid (uien mag ook) en roerbak tot beetgaar Gooi dan in deze pan/wok de tomaten uit paken breng op smaak met peper zout , knoflook (poeder). Schep de gekookte droge rijst op een bord en giet met een soeplepel de melange gehakt/groente/tomaten. Dit is zeer eetbaar en de verse prei/ui levert flink vitamines. Een portie kan (mits goed ingekocht) onder de een euro blijven. Als variant op de tomaat kun je zelfgemaakte pindasaus nemen wat iets duurder is. Pindasaus maak je zo: 1 deel pindakaas PCD of ander b merk, een deel water, dit verwarmen en roeren, soja saus (zoet) suiker, zout, peper, sambal en gemberpoeder toevoegen to de juiste smaak is bereikt, gebruik zout zeer terughoudend. De dikte van de pindasaus stel je in door beetjes water toe te voegen en het onder roeren warm te houden.

bij de aldi hb je een kantenklare spaghtti pakket voor 85 cent met saus pasta en kruiden

Spaghetti con Aglio e Olio: Kook de spaghetti gaar. Knoflook fijnhakken, lichtbruin bakken in de olie. Fijngesneden pepertje even meefruiten. Giet de spaghetti af, meng het knoflookprutje erdoor. Lekker en heel goedkoop, waarschijnlijk hoef je er niet eens voor naar de winkel (de ingredienten zijn meestal wel in huis). Dit gerecht gebruiken de Italianen vaak als het geld op is. Als het iets luxer en gezonder mag; pak er een lekkere salade bij.

ca. € 2,- voor vier personen: Spaghetti con Aglio e Olio voor de beschrijving zie reacties.

Je vraagt om een arme mensen maaltijd waar alles inzit wat jouw lichaam nodig heeft en ook nog hartstikke lekker is. Pap,(ik dus) staat bekend om pasta's, pizza's en alles wat sliert en slubbert,"maffia-food" te noemen. Er gaat niets boven de verse Hollandse kost. De kinderen en zelfs de vrouw is blij als pap eens wat gaat maken; dan weet men dat er schijf in de pan gemaakt wordt. Er is geen groente wat meer vitaminen in zich heeft als de aardappel en dat weten de meesten niet. Daarom; zorg dat er altijd GROTE iets kruimig of kruimige aardappels in huis zijn (5 kilo), voor het geval dat je er ook eens aardappelpuree van wilt maken. Het aardappelnat (ook groentennat) nooit weggooien, maar gebruiken voor de soep, daar je anders al veel belangrijke stoffen daarmee wegmietert. Snij de rauwe aardappels in dunne schijfjes. Strooi er wat peper en zout over. Werk met twee pannen tegelijk zodat je sneller kunt werken. Boter in de pannen tot deze redelijk heet is. Bedek dan de hele bodem van Pan1 met een laagje van één schijfje dik. Even een deksel erop en vul Pan2 met een laag. Snel werken is noodzaak! Deksel van Pan1 naar Pan2. Schijfjes van Pan1 omdraaien. Deksel Pan2 naar Pan1. Schijfjes Pan2 omdraaien. Deksel van Pan1 naar Pan2. Pan1 is klaar en doe de schijfjes rap in een kom. Boter in Pan1 die nog goed heet is; rauwe schijfjes er in. Deksel Pan2 naar Pan1. Pan2 is klaar en doe de schijfjes rap in een kom. Ga zo door totdat de pieperschijfjes op zijn. Zet de kom op tafel en meng en hutsel het schijfsel doorelkaar. Het lekkerste is het dat de minder aangebakken baksels zich mengt met de meer aangebakken schijfjes. Gebakken ei erop dat qua voeding niet onderdoet voor vlees.... en smullen maar! De eerste keer lijkt het veel werk. Alleen door het vaker te doen ontdek je hoe het beter kan. Eet gerust meer dan normal; het is ongelooflijk met al wat het lichaam voor stoffen binnen krijgt hoe goed dat je daarvan opknapt. De kosten per persoon: Groot ei 20 cent. 5 dikke aardappels (we doen niet minder)60 ct? Je hebt dan wel alleen van de aardappel: Energie-eiwit-koolhydraten-vezels-Vitamine B1, B2, B6, B11, B12, C, D, -Natrium-Kalium-Calcium-Fosfor- Magnesium-Koper-Zink en nog andere stoffen wat alleen in de aardappel voorkomt waar de geleerden nog geen naam voor hebben. Maak van de Zaterdag "Schijfdag"! Je hebt nooit meer een griepspuit nodig! Smullen maar!!!

Koop alsjeblieft niet te goedkoop je vlees. Dat is allemaal vlees uit de bio industrie. Biologisch vlees is tenminste goed vlees, niet vlees van beesten de een vreselijk leven hebben en enorme milieuvervuiling tot gevolg hebben. Koop bij voorkeur geen vlees (ik eet zelf ook vegetarisch). Als je goedkoper wilt eten s avonds: koop bij AH eens van die producten met een 35% extra korting sticker. Kan een hoop schelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100