Klopt het dat als je s.avonds na 20.00 iets nog eet dat het dan niet meer verteerd zelf lichte beschuit

En dat als je slaapt dat het niet meer verteerd hoe licht het ook is

Toegevoegd na 8 minuten:
Kreeg het laatst te horen van iemand

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet zo. Voedsel verteert/verbrandt overdag het beste, omdat je dan meer beweegt, maar 's nachts gaat het door op een lager pitje. Je kunt beter geen zware maaltijden 's avonds laat meer eten, want dat verteert niet meer, of half. Maar er is geen enkel bezwaar tegen het eten van iets lichts.

Volgensmij niet :o. Want waarom speciaal na 20.00?

Nee hoor, dat is niet waar. Wat wel zo is, dat alles wat je laat op de avond eet, vooral gebruikt wordt om reserves aan te leggen, omdat je tijdens je slaap veel minder energie verbruikt dan als je wakker bent.

Nee, dat klopt niet. Eten verteren is zoals ademen: het gaat 24/7 door. Waarschijnlijk had die iemand ook weer iets gehoord, maar dat niet helemaal begrepen. Het 'probleem' met 's avonds laat nog eten is dat je niet meer actief gaat zijn. Je verbruikt de energie die vrijkomt uit het voedsel amper, dus wordt het omgezet in vetreserves. Daarom wordt eten na (ongeveer) 20.00) vaak afgeraden in diëten om af te vallen.

het gaat er ook om hoe laat je gaat slapen. Als je pas om 12 uur naar bed gaat, wordt het eten in je lichaam nog grotendeels verwerkt.

Je eten wordt na 20.00 uur gewoon verteerd. Er is een hardnekkig fabel dat alles wat je na 20.00 uur zou eten opgeslagen zou worden als vet omdat je lichaam in de spaarstand/ruststand zou gaan. Het klopt dat je lichaam rust in de avond en in de nacht, maar calorieën die na 20.00 uur worden ingenomen worden uiteindelijk ook gewoon gebruikt. Of je dat nu een uur later doet of een dag later doet er niet toe. Als je maar zorgt dat je niet meer (ongezond) calorierijk voedsel tot je neemt dan je nodig hebt en er een gezonde balans is.

Bronnen:
http://gezondheid.blog.nl/overgewicht/2008...

nee hoor helemaal niet, Sterker nog de fabel dat je na de avond maaltijd niks meer moet eten is ook niet goed. Als je om 18,00 voor het laatst eet en dan pas weer ergens om 08,00 denkt je lichaam na 18,00: he alles bewaren want het kan wel eens heel lang duren voor ik weer eten krijg. Zou je om pak hem beet 21,00 nog iets lichts eten dan is dat beter. 3 maaltijden is niet goed, veel kleine is beter

In mediterane landen wordt altijd laat gegeten, ik heb nooit gehoord dat daar problemen met de spijsvertering zijn.Dan zouden ze de tijd wel vervroegen

het beste is om vier uur voor het slapen gaan de laatste maaltijd te consumeren

Eten op een ‘Spaanse tijd’ zou slecht zijn? Onzin. Je kunt gerust laat eten. Je vertering gaat gewoon door. Volgens het Voedingscentrum moet je voorkomen dat je meer calorieën eet dan je lichaam nodig heeft. Het tijdstip van de dag maakt daarbij niet uit. Desondanks is het wel zo dat je last van oprispingen kunt hebben als je s' avonds laat te zwaar eet. Dit komt omdat de tijd tussen eten en naar bed gaan korter is. Je maag is nog niet helemaal leeg en zodra je gaat liggen kan het eten weer terug naar boven gaan. Dit kan zorgen voor een zwaar gevoel en oprisping.

Bronnen:
http://valtaf.nl/index.php?pxd=.g&pxc=2131...
http://www.bestebasispolis.nl/blog/index.p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100