Als je lichaam voortdurend moet verbranden om je temperatuur op peil te houden, val je dan vanzelf meer af dan wanneer jejezelf kunstmatig warm houdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet het niet zeker. Maar het lijkt mij als je jezelf kunstmatig warm of koud houdt, dat je dan de organen kan beschadigen op den duur. Je lichaams primaire taak is dan het op temperatuur houden en dan sluit het andere organen af om die taak te kunnen uitvoeren.

Ja, en je krijgt ook vanzelf meer honger. Het klinkt aantrekkelijk om zo af te vallen, maar je behoefte om te eten verminderd er zeker niet door. Toegevoegd na 10 minuten: Zweten kost energie.

Je kan prima afvallen door kou te lijden. Dit zijn de woorden van een onderzoeker aan de Universiteit Maastricht. De pas 23-jarige Wijers deed onderzoek naar de invloed van genetische polymorphismen op de afbraak van orale antistollingsmiddelen. Hoe logisch dat ook klinkt komt het er op neer dat hij onderzoek deed naar het vermogen van het menselijk lichaam om voedingsstoffen te verbranden zonder dat er energie opgeslagen wordt. "Op deze manier kan extra energie worden verbruikt na een -te- calorierijke maaltijd, of kan extra warmte worden geproduceerd in de kou” aldus de bolleboos.

Bronnen:
http://www.endandit.nl/entertainment/lifes...

Energie is nodig om de werking van alle organen op gang te houden, om je voort te bewegen en om de temperatuur op peil te houden maar ook om te koelen als de omgevingstemperatuur erg hoog is. Bij gelijkblijvende energietoevoer val je dus af als daar meer van nodig is bij koude dan om je gewicht op peil te houden.

Wat een onzin! Gewoon minder eten en meer bewegen is de beste manier om blijvend af te vallen!

je zult toch zelf iets moeten doen om je warm te houden (bewegen dus). als je lichaam continu aan een te lage temperatuur wordt blootgesteld zal het in energie sparende modus gaan en lichaamsprocessen gaan vertragen of zelfs uitschakelen met in extremis hypothermia. houdt dus in dat je beter in gewone omstandigheden kunt gaan sporten.

wat al eerder is gezegd gewoon veel bewegen en normaal gezond te eten. Met normaal gezond eten bedoel ik niet meer calorieen dan je hebt verbruikt of gaat verbruiken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100