Kan het voedingssupplement zeewier het eten van vis geheel vervangen wat betreft de omega vetzuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voedingssupplementen verschillen, dus ik weet natuurlijk niet zeker wat er in die van jou zit. Als het een supplement is dat EPA en DHA bevat, kan het vis qua omega-vetzuren prima vervangen. Je hebt 3 soorten omega3-vetzuren: ALA, EPA en DHA. ALA zit in wel meer plantaardige voeding (bijvoorbeeld lijnzaad(olie), walnoot) en kan door het lichaam worden omgezet in EPA en DHA. Maar niet bij iedereen gebeurt dat effectief genoeg, dus een supplement dat EPA en DHA bevat, kan een verstandige keuze zijn. Let wel op dat er alleen omega3 in zit, en niet ook nog omega6. Omega6 krijgen we in Nederland al méér dan genoeg binnen (ook als veganist), en als je veel omega6 binnenkrijgt, zorgt dat ervoor dat de omega3 niet goed opgenomen wordt. Toegevoegd na 9 minuten: ALA (ook wel afgekort als LNA) = alpha-linolenic acid EPA - eicosapentaenoic acid DHA - docosahexaenoic acid Er zijn overigens nog meer vormen van omega3 hoor, maar dit zijn de meest relevante. LA (linoleic acid) en GLA (gamma-linolenic acid) zijn voorbeelden van omega6, die in sommige supplementen zitten. Zie de bron voor uitgebreide info over omega-vetzuren en veganisme.

Bronnen:
http://veganhealth.org/articles/omega3

Vissen halen zelf de omega's uit algen. Je kunt dus beter algen eten dan vis (om meerdere redenen). Maar zelfs dat is niet eens echt nodig. als je regelmatig noten eet, avocado's, groenten, fruit, granen, bonen enz.. dan krijg je genoeg voedingsstoffen binnen. Kijk hier eens naar de trailer van Sea the truth http://happyherbi.com/filmtips.html

Voor een paar druppels visolie worden een heleboel vissen gedood. Als je echt mee wilt gaan met de Omega-hype, dan kun je dat ook uit plantaardige voedingsmiddelen halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100