Wat moet er gebeuren om mensen minder vlees te laten eten?

Toegevoegd na 1 dag:
Hoe kun je dit op een positieve manier laten gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Duurzaam vlees produceren. Dus weg met de bio-industrie en terug naar scharrel/biologisch veeteelt. Daardoor zal vlees veel duurder worden en dus ook minder gegeten. Daarnaast is het belangrijk om mensen bewust te maken van wat voeding nou werkelijk is.

De prijs van vlees wordt 100 euro per kilo, moet je kijken hoe snel de consumptie daalt.

Lees eens het volgende bericht van vandaag. Zolang vlees voor die bodemprijzen wordt aangeboden, verandert er niets.

Bronnen:
http://www.parool.nl/parool/nl/34/ETEN-DRI...

als er meer gevallen van salmonella voorkomen gaan de mensen automatisch minder vlees eten, meer hartproblemen door het veelvuldig eten van rood vlees gaan ook helpen, steak kan lekker zijn maar opgepast verdikt het bloed en doet de kassa van de dokters rinkelen.

Stap 1: alle subsidie voor veeteelt afschaffen. Stap 2: strengere eisen voor dierenwelzijn in de veeteelt (en het veevervoer!) invoeren. Beide stappen maken vlees duurder, en stap 2 heeft ook nog tot gevolg dat dieren een beetje fatsoenlijk behandeld worden, dus twee vliegen in één klap. Duurder vlees zal weer een luxeproduct zijn, in plaats van iets dat standaard dagelijks op het bord ligt in grotere hoeveelheden dan überhaupt gezond is.

Strengere eisen voor het houden van dieren. En de consumptie vele malen duurder te maken. Ook kan er informatie worden weggeven over het wel en wee van de dieren. Hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze geslacht worden.

verplicht een dagje naar de plekken waar dieren worden "geproduceerd" en daarna een dagje naar het slachthuis. En dat als je 18 jaar of ouder bent. erg efficiënt volgens mij! :)

Als er een ernstige ziekte zou gaan woeden, als een soort opgevoerde e-coli of miltvuur, die zich verspreid via voedsel en met de huidige stand van techniek niet ontdekt of bestreden kan worden zou dramatische effecten hebben op de consumptie van dierlijke producten. Mensen zijn toch vooral gedreven door angst. Minder drastisch is wat sommige organisaties voorstaan; een belasting op vlees. Wanneer je die maar hoog genoeg maakt zal, binnen het gebied waar die belasting geheven wordt, minder vlees worden gegeten en het legt de rekening waar die hoort; op het bord. Mocht je daar een voorstander van zijn, dan kun je een handtekening achterlaten op http://petities.nl/petitie/tijd-voor-een-vleestaks

Als de mens zich wat meer zou verdiepen in dingen als de bio-industrie en megastallen en ziet wat er allemaal mis is dan eet je geen vlees meer. Een mens kan best leven zonder vlees te eten. Er is te veel dierenleed voordat het vlees op je bord ligt.

meer aandacht voor de weg die jouw karbonaadje aflegde voordat ie op je bord belandde zal de comsumptie iets verminderen. de prijs verhogen helpt ook een beetje.

Er hoeft geen actie te worden gevoerd om de mens minder vlees te laten eten. Meestal veroorzaken opgelegde maatregelen het tegenovergestelde. De mens gaat zich dan harder opstellen. "Ik wil MIJN kiloknaller!". De mens gaat vanzelf minder vlees eten omdat het gewoon niet mogelijk is om voor een verdubbelende wereldbevolking voldoende vlees te produceren. Men zal gaan inzien, dat het zinloos is om voedsel eerst aan de dieren te voeren.

Ik ben geboren en getogen in Afrika. Daar heeft men geen bio-industrie of weinig. Je merkt wel dat men vlees als een luxe product beschouwd. Wij aten een klein stukje vlees per persoon. Ik heb het over vlees van koeien of kippen die zelf rondlopen en normale voeding krijgen. Alles smaakt veel beter. Wij hopen op het moment dat de bio-industrie niet iedereen daar gaat brainwashen. Ik mis het wel, want nu is dat niet meer van zelf sprekend ik moet echt zoeken naar waar ik beter kwaliteit vlees kan vinden. Daarvoor hoef ik niet vegetarisch te worden, maar zou wel fijn zijn als men beter met de dieren kan omgaan. Afschaffen die bio-industrie handel!

Mensen bewust maken van wat ze eten. Niet alleen van blinde vinken, of zigeunerschnitzels spreken, maar bv van een stuk dode koe of dood varken. Verder zorgen voor een perfect assortiment vegetarische eiwitkanonnen, die niet naar karton of rubber smaken. En ook zorgen dat die vegetarische producten goedkoper worden. (zijn nu relatief duur!) Tenslotte: vlees duurder maken; daarbij denken aan de vervuiling die de bioindustrie veroorzaakt, want die is niet mis.

Laat ieder mens een keer in z'n leven verplicht een abbatoir, legbatterijfarm of kistkalverij bezoeken. Weden dat er een stuk minder vlees gegeten zou worden? Kortom: Confronteer mensen eens met het leed dat vooraf gaat aan dat goedkope karbonaadje op z'n bord. Zolang mensen zich niet bewust worden van hetgeen er vooraf is gegaan aan dat stukje vlees, zullen ze de kop in het zand blijven steken en lekker doorsmikkelen.

Ze zwaar beboeten als ze vlees eten.Laat ons zeggen een boete van vijftig euro telkens je betrapt wordt.De meeste mensen zijn enkel te raken in hun portefeuille.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100