Is er een manier om sushi te léren waarderen als voedsel?

Volgende week ga ik met een aantal collega's als bedrijfsuitje eten. Op zich hartstikke leuk; de baas betaalt, een mooie hoeveelheid drank en het leukste, fijne collega's. Op zich de perfecte ingredienten voor een geslaagde avond. Ware het niet dat ik heel erg op zie tegen het soort restaurant; een sushi bar. En dan ook nog volgens het 'all you can eat' principe.

Nu ben ik de enige die niet van (rauwe) vis houdt en als ik de kaart zo bekijk dan blijven er voor mij maar weinig opties over waar ik echt ook van kan genieten. (Ik ben van het type eter dat bami met saté een oosterse maaltijd noemt.)

Nu is het zo dat je dingen moet leren eten....En ik wil me niet als een verwend kind opstellen door met een pruillipje aan tafel aan een bordje patat te zitten. Afzeggen is ook geen optie; en dat wil ik ook niet.

Ik weet dat er ook vegetarische sushi is, maar mijn indruk is dat 'dit ook wel net zo goor zal zijn'.
Mijn smaak is dus niet al te veel ontwikkeld ben ik bang.

Iemand dus tips hoe ik toch Sushi kan leren eten zonder al te veel kokhals- en braakneigingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oooohhhh, sushi...... Sushi is geen eten, sushi is een klein eetbaar kunstwerkje. Zo verfijnd, dat valt niet te vergelijken met Hollandse stamppot. Kijk eerst eens goed naar een stukje sushi, hoe het gemaakt is en welke producten ze gebruikt hebben. Dan elk hapje goed proeven, en soja gebruiken! Sushi zonder soja is lang niet zo lekker. Kijk eens goed naar wat er op de kaart staat; hoe puur het eten is wat ze aanbieden. Een stukje zalm op ijsschilfers, mooie tonijn, alles prachtig opgediend en zo puur en simpel. Dát is Japans eten. (Probeer ook eens het sesamijs als toetje!) Samenvattend; Japans eten is niet alleen eten, maar zien, voelen, ruiken, proeven. Verfijnd eten.

Misschien waardeer je het meer als je weet hoe het gemaakt word. Verder is het ook een kunstvorm. Soms zijn ze zo mooi dat je het haast zonde vind om te eten! :P http://www.youtube.com/watch?v=2EHdOCWjQ00 Verder gebruiken ze in Nederland vaak ook weleens surimi (imitatiekrab), dit is geen rauwe vis. Verder over jou bedrijfsuitje: Natuurlijk weet ik niet wat er verder op het menu staat, maar alleen rauwe vis lijkt me heel sterk. Japanners houden ook erg veel van rijst en andere gerechten waar geen vis inzit. Hier heb je een youtube Kanaal van een Japanse vrouwelijke chef die heerlijke Japanse gerechten maakt, misschien krijg je er een indruk van. Het is echt niet allemaal rauwe vis! www.youtube.com/user/cookingwithdog Veel plezier op je bedrijfsuitje!

Niet mokken, lekker wokken. Bij bijna alle sushi bars staan er ook warme gerechten op de kaart. Zoals bief reepjes, kip, gebakken groenten, loempia's en garnalen met een korstje. Probeer dat anders.

Nee. Niet van de een op andere dag. Sushi heeft nogal een uitgesproken smaak, geur, textuur en vorm. Je schuift het niet zo makkelijk naar binnen als bv bami en dat is ook niet de opzet. Je bent niet gewend aan die smaak en vorm van eten, dus vindt je het niet snel lekker. Er is ook zoveel variatie, dus voor je weet welke voor jouw wel enigszins te pruimen zijn ben je al gauw weken verder. Misschien kun je een sushi liefhebber advies vragen in smaak. En anders idd toch maar richten op de andere hapjes...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100