wat is de gezondste snack in de snackbar?

Ik ben aan het afvallen. Maar bij ons thuis wordt een keer per week friet van de snackbar gegeten.
Maar welke snack is dan het gezondste?

Toegevoegd na 49 minuten:
Bij onze snackbar hebben ze ook een broodje hamburger van de bakplaat met gebakken uien, als ik die pak en dan alleen ketchup (geen mayo) zou dat dan misschien een betere oplossing zijn? of toch niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Snacks met de meeste calorieën per portie 1.Patates frites met mayonaise 570 kcal 2.Cheeseburger 400 kcal 3.Berenhap 320 kcal Snacks met de minste calorieën per portie 1.Vlammetjes 120 kcal 2.Vietnamese loempia 120 kcal 3.3 Bitterballen 140 kcal Snacks met het meeste (verzadigd) vet per portie 1.Patates frites met mayonaise 35 gram vet 2.Berenhap 27 gram vet 3.Cheeseburger 18 gram vet Snacks met het minste (verzadigd) vet per portie 1.Vietnamese loempia 6 gram vet 2.Vlammetjes/bitterballen/hotdog 8 gram vet 3.Kroket 9 gram vet Tabelletje Kcal en vet in snacks van de snackbar Snack - Energie (kcal) - Totaal vet (g) - Verzadigd vet (g) Vlammetjes 3 stuks - 120 - 8 - 3 Vietnamese loempia stuk 120 - 6 - 1 Bitterbal gefrituurd 3 stuks 140 - 8 - 3 Kroket stuk 150 - 9 - 4 Frikadel stuk 170 - 13 - 4 Hotdog stuk 190 - 8 - 3 Bamibal stuk 230 - 12 - 6 Hamburger op broodje & ui stuk 230 - 8 - 3 Nasibal stuk 250 - 14 - 7 Loempia stuk 260 - 12 - 2 Berenhap berenklauw stuk 320 - 27 - 11 Cheeseburger stuk 400 - 18 - 9 Patates frites bakje 460 - 23 - 9 Patates frites met mayonaise bakje 570 - 35 - 10 Bij een bezoek aan de snackbar loont het dus de moeite kritisch te kijken wat je er bestelt. Ga je voor het ‘”minst slechte” kies dan een vietnamese loempia, wat bitterballen of een kroket. Deze bevatten relatief weinig calorieen en minder vet dan bijvoorbeeld een frikadel of berenhap. Het ouderwetse patatje mét scoort helaas het minst, op zowel aantal calorieen als vet: neem je er ook nog eens een klodder mayonaise bij dan kom je al snel uit op een kleine 600 kcal en krijg je al snel 35 gram vet binnen.

Bronnen:
http://www.slimmerafslanken.nl/2010/03/15/...

Een 'gezonde' snack uit de snackbar bestaat niet. Iets wat er een beetje in de buurt komt is een bakje salade, maar dan wel zonder saus he!

Ik zou dan een broodje gezond nemen zonder de sausjes die ze er nog even overheen doen voor het broodje dicht geklapt wordt...

Snacks uit de friettent zijn niet echt gezond. In ieder geval al gefrituurd. Wel heel erg lekker allemaal! Het minst vet en ongezond? Eén kipnugget? Als het hele gezin friet of iets eet, dan hoef jij toch niet het minst slechte uit de friettent te bestellen? Maak gewoon een bakje fruit. Of een lekkere slamix. Of iets anders makkelijks en gezond. Het gezin weet dat je aan het afvallen bent dus niemand zal er raar van opkijken. Als je een keer mee-eet kost het je misschien weer een dag om het eraf te krijgen. Toegevoegd na 1 uur: na je toevoeging: Gewoon niks lijkt me toch het beste Anita, alhoewel je het natuurlijk zelf mag weten. Er zitten namelijk ook zo weinig voedingsstoffen in, dus je hebt al snel daarna weer trek in iets.

Broodje tartaar met uitjes Broodje kaas Broodje ei Broodje gezond Broodje warm vlees (zonder saus)

tegenwoordig hebben snackbars vaak ook vegetarische snacks, als de snackbar netjes frituurt in zonnebloemolie, zullen dit de gezondste zijn (geen vet) bijvoorbeeld een groenteburger. (los dus) of een vegetarische schijf. 1 x per week trouwens iets "ongezonds" is helemaal niet erg hoor.

Broodje Gezond natuurlijk!

een portie dikgesneden friet zonder mayo en weinig zout

Ik zou gaan voor friet met ketchup. En dan rauwkost, een lekkere salade of wortels en doperwten erbij.

Ik zou kiezen voor een halve kip (niet uit de frituur)en daar een groot deel niet van op eten met een paar frietjes met ketchup en er lekker water met bubbeltjes bij drinken dus geen frisdrank of melk.Dan zit je wat afvalen wel op een aardige maaltijd,en heb je toch lekker gesnackt.

Eten uit de snackbar kan om een aantal redenen slechte voeding zijn. Goed gefrituurd valt het vetgehalte meestal wel mee maar een aantal cafetaria's gebruikt nog van die harde blokken frituurvet met transvetten. Dat vet moet je gewoon niet willen eten. Een erg hoog gehalte aan verse groente is er meestal ook niet te krijgen maar wat meestal over het hoofd gezien wordt is de overvloed aan geraffineerde koolhydraten van snackbarvoedsel. Als er al geen gebruik gemaakt wordt van paneermeel dan bevat de ragout van de kroketten en de bitterballen nogal wat wit meel en vlak het zetmeelgehalte van aardappelen, waarvan patat wordt gebakken niet uit. Tomatenketchup bevat erg veel suiker. Het beste kun je volgens mij zorgen dat je een zakje gemengde sla in huis is dat je zelf naar wens kunt klaarmaken. Een simpele vinaigrette van citroensap, wat olijfolie, verse of gedroogde tuinkruiden, een beetje mosterd, wat knoflook en een tomaatje erdoor is heerlijk. Bij de snackbar bestel je een gehaktballetje of een kaassoufflé en als je er echt niet buiten kunt biets je een paar frietjes bij een van je tafelgenoten. Daar krijg je weliswaar een beetje vet mee naar binnen maar dat heb je gewoon nodig. De kans is groot dat jij zo met veel minder calorieën een veel voldaner gevoel hebt dan de rest van het gezelschap.

Waarschijnlijk bedoel je..de minst slechte snack.. Maar alle snacks zijn ongezond en allemaal zijn het de zogeheten´dikmakers´. Als je dat toch iets uit de snackbar wilt hebben, zou ik zeggen..neem simpel een hardgekookt ei..Daar zit in elk geval helemaal niets van vet in. Al het overige daar..is allemaal vette rotzooi..waar je zeker niet van afvalt..Ook hamburgers zijn vreselijk vet..en dus slecht voor je.. Groet, Ton

Eum, waarom ga je naar de snackbar als je aan het afvallen bent? Dat is een beetje tegenstrijdig vind je niet? Maar als je toch persee wil gaan kan je denk ik het beste kiezen voor een loempia, die vullen bes goed en je doet er geen dik makende sauzen op, zoals je op andere snacks doet!

Er bestaan geen gezonde snacks. Je kunt hooguit zoeken naar de minst ongezonde. Je kunt natuurlijk OOK gewoon besluiten om niet meer mee te doen met het friet eten en gewoon wat anders te nemen.

de kroket bevat het minste aan calorien

Broodje tomaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100