Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Ik gebruik dit recept altijd. Weet niet meer waar het vandaan komt, ik heb het ooit eens overgeschreven en in mijn eigen kookboek gedaan. Deze vallen altijd in de smaak en zijn nog nooit mislukt.

Nodig:

ei

2 zakjes vanillesuiker

1 theelepel kaneelpoeder

2 1/2 dl melk

8 sneetjes wit-casinobrood

40 g boter of margarine

Snij de korstjes van het broood af.
Klop ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk los.
Wentel de sneetjes brood door het mengsel. Leg ze op elkaar op een diep bord, schenkhet mengsel over het brood heen en laat het even intrekken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de helft van de sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin. Halverwege voorzichtig keren. Haal d ewentelteefjes uit de pan en leg op een verwarmd bord.Verhit de rest van de boter verhitten en bak de rest van het brood op dezelfde manier.

Serveer met suiker en kaneel.

Eetze!!

Toegevoegd na 1 minuut:
sorry voor de paar tikfoutjes, heb t snel overgetikt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Brood in de melk,ei ,kaneel en suiker dompelen en vol laten zuigen...zachtjes bakken!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Recept voor 3-4 personen

Wentelteefjes
Klop de eieren met de suiker, de kaneel en de citroenschil. Voeg er de lauwe melk bij en week in dit sausje de sneetjes brood, die van de korst ontdaan en gelijk gesneden zijn.

Zorg dat de sneetjes, hoewel volkomen doorweekt, niet breken. Laat ze op een bord even uitlekken en bak de wentelteefjes in de lichtbruin geworden boter aan beide kanten bruin.

Bestrooi ze met wat gestampte suiker of poedersuiker. Warm serveren.

Ingredienten:
6 tot 7 sneetjes (oud, wit) brood
2,5 dl melk
2 eieren
1 theelepel kaneel
½ geraspte citroenschil
35 gram suiker
40 gram boter
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Gebruik sowieso geen vers brood maar brood van een paar dagen oud (zuigt het eimengsel beter op)...
Persoonlijk vind ik bruin brood het lekkerst...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het recept is door een aantal mensen hierboven al gegeven, maar mijn geheim voor hele luchtige wentelteefjes is bakpoeder! Doe een kwart zakje bakpoeder door het beslag en je wentelteefjes worden heel luchtig. Erg lekker.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Recepten genoeg hierboven maar nog een tip; neem eens oud rozijnenbrood, errrug lekker!

Toegevoegd na 18 minuten:
Je kunt ze zelfs als nagerecht serveren.
Met tuttifrutti in wat bruine rum of sinaasappelsap afgedekt in 20 min.tegen de kook aan, zacht laten worden, uit laten lekken en serveren met walnotenijs.Het eimengsel wel op smaak maken met wat kruidnagelpoeder.
Ook lekker met gekaramelliseerde appel. Het eimengsel voor de wentelteefjes op smaak brengen met wat citroensap. In een koekenpan 100 gr. suiker smelten met wat water (3 eetl) tot het lichtbruin is. Schep er 1 in schijfjes gesneden appel door. Serveer met de wentelteefjes en dit is ook lekker met slagroom.
(Lees meer...)
amc
13 jaar geleden
Weet je wat echt goddelijk is, van dat brioche brood halen bij de ah, en daar wentelteefjes van maken, lekkere dikke plakken snijden dus...echt, als je dat gaat proberen dan ga je zeker scoren!en..met roomboter bakken natuurlijk!Daarna weer dagenlang lijnen want echt mager is het niet!succes!

Toegevoegd na 1 minuut:
o ja en dit is een recept uit een gerenomeerd Parijs restaurant waar mijn broer het vandaan heeft...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding