Hoe maak ik de lekkerste wentelteefjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik gebruik dit recept altijd. Weet niet meer waar het vandaan komt, ik heb het ooit eens overgeschreven en in mijn eigen kookboek gedaan. Deze vallen altijd in de smaak en zijn nog nooit mislukt. Nodig: ei 2 zakjes vanillesuiker 1 theelepel kaneelpoeder 2 1/2 dl melk 8 sneetjes wit-casinobrood 40 g boter of margarine Snij de korstjes van het broood af. Klop ei, vanillesuiker, kaneelpoeder en melk los. Wentel de sneetjes brood door het mengsel. Leg ze op elkaar op een diep bord, schenkhet mengsel over het brood heen en laat het even intrekken. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de helft van de sneetjes brood in ca. 5 minuten goudbruin. Halverwege voorzichtig keren. Haal d ewentelteefjes uit de pan en leg op een verwarmd bord.Verhit de rest van de boter verhitten en bak de rest van het brood op dezelfde manier. Serveer met suiker en kaneel. Eetze!! Toegevoegd na 1 minuut: sorry voor de paar tikfoutjes, heb t snel overgetikt.

Bronnen:
mijn eigen samengestelde kookboeken

Brood in de melk,ei ,kaneel en suiker dompelen en vol laten zuigen...zachtjes bakken!

Recept voor 3-4 personen Wentelteefjes Klop de eieren met de suiker, de kaneel en de citroenschil. Voeg er de lauwe melk bij en week in dit sausje de sneetjes brood, die van de korst ontdaan en gelijk gesneden zijn. Zorg dat de sneetjes, hoewel volkomen doorweekt, niet breken. Laat ze op een bord even uitlekken en bak de wentelteefjes in de lichtbruin geworden boter aan beide kanten bruin. Bestrooi ze met wat gestampte suiker of poedersuiker. Warm serveren. Ingredienten: 6 tot 7 sneetjes (oud, wit) brood 2,5 dl melk 2 eieren 1 theelepel kaneel ½ geraspte citroenschil 35 gram suiker 40 gram boter

Bronnen:
http://www.puddingclub.nl/Recepten/Wentelt...

Gebruik sowieso geen vers brood maar brood van een paar dagen oud (zuigt het eimengsel beter op)... Persoonlijk vind ik bruin brood het lekkerst...

Het recept is door een aantal mensen hierboven al gegeven, maar mijn geheim voor hele luchtige wentelteefjes is bakpoeder! Doe een kwart zakje bakpoeder door het beslag en je wentelteefjes worden heel luchtig. Erg lekker.

Recepten genoeg hierboven maar nog een tip; neem eens oud rozijnenbrood, errrug lekker! Toegevoegd na 18 minuten: Je kunt ze zelfs als nagerecht serveren. Met tuttifrutti in wat bruine rum of sinaasappelsap afgedekt in 20 min.tegen de kook aan, zacht laten worden, uit laten lekken en serveren met walnotenijs.Het eimengsel wel op smaak maken met wat kruidnagelpoeder. Ook lekker met gekaramelliseerde appel. Het eimengsel voor de wentelteefjes op smaak brengen met wat citroensap. In een koekenpan 100 gr. suiker smelten met wat water (3 eetl) tot het lichtbruin is. Schep er 1 in schijfjes gesneden appel door. Serveer met de wentelteefjes en dit is ook lekker met slagroom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100