Hoeveel slinkt varkensbuik globaar wanneer je het langzaam roostert in de over (pork belly roast)?

Ik probeer in te schatten hoeveel ik moet kopen voor 4 personen in kilograms gezien het slinken.

Toegevoegd na 11 minuten:
Ik ga voor de slow roast manier van ongeveer een uur op ca. 140 graden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Van een stuk buikspek zonder zwoerd, met een gewicht van 1 kilo, eten 4-6 personen. Dit is dus ruim voldoende voor 4 personen. Ik raad je wel aan de hele speklaag (waar de zwoerd zat) diagonaal in te snijden, een halve lag te draaien en dan weer insnijden zodat je een 'ruitjespatroon krijgt in de laag. Wrijf het vlees rondom en ook in de inkepingen, ruim in met zeezout en leg het onafgedekt een nachtje in de koelkast. Zout onttrekt namelijk water uit het vlees en dit zorgt ervoor dat het vlees nog meer krimpt als het vocht er tijdens het braden nog uit moet lopen. Doe in de braadslee lekkere kruiderij zoals laurierblad, sinaasappelschilletjes, knoflook, rozemarijn of wat je maar wilt en leg de vleeskant erop, dus de speklaag naar boven. Giet er een laagje water bij tot ong. 1 cm. hoogte. Zet het dan onafgedekt zo'n 3-3½ uur in de voorverwarmde oven. Daarna zet je de oven heter (220 graden C) en laat je het nog een klein half uurtje bakken tot het vel knapperig is. Is het nog niet knapperig genoeg naar je zin, kan je het nog even onder de grill leggen als je een oven met grill hebt. Wel opletten dat hij dan niet verbrandt want dit kan snel gaan onder de grill. Toegevoegd na 3 minuten: Voor je het aansnijdt, moet het nog even laten rusten. Verpakt in alufolie om het warm te houden, kan je het dan na 10 min-15 min. in plakken snijden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100