Kun je ouderewetse opbakaardappeltjes alleen maken met boter en niet met (olijf)olie?

Ze worden niet echt bruin en zijn wat zompig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Aardappels opbakken wil prima in alle soorten vet. Het is echter wel belangrijk dat het vet heet genoeg wordt, en dat de aardappeltjes goed kunnen bakken, dus niet in een tefal-pan, maar bij voorkeur in een ijzeren of aluminium pan zonder anti-aanbaklaag. En ook niet te zuinig met die olie of boter. De aardappels moeten ook niet in een dikke laag op elkaar liggen, maar elk plakje moet de bodem van de pan raken en individueel gekeerd worden, liefst maar 2 keer zodat ze zo heel mogelijk blijven. Dan krijg je de lekkerste gebakken aardappels. Olijfolie heeft wel HEEL veel invloed op de smaak ; als je dat lekker vind maakt het niet uit, maar naar "ouderwetse" opgebakken aardappeltjes smaken ze dan natuurlijk eigenlijk niet meer ;-) . Is wel weer heel geschikt voor "roast potatoes"; halve aardappels (met schil) op een ingevette bakplaat, aardappels zelf invetten , bestrooien met grof zeezout en een paar takjes rozemarijn erbij. En dan een uurtje in de oven. Heerlijk. Het lekkerst worden opgebakken aardappels in geklaarde boter (ghee) of, een recente ontdekking van mezelf, in kokosvet.

Het beste bak je ze in een mengsel van boter en olie. De olie zorgt voor de juiste hitte en de boter zorgt voor de smaak. Boter kan je vanwege het hoge watergehalte niet zo sterk verhitten...de boter zal dus snel verbranden. Doordat je er olie bij hebt gedaan, kan het sterker verhit worden en verbrandt hij niet zo snel. Boter is echter wel belangrijk voor de smaak! http://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2113924/aardappelen-bakken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100