voor harira te maken heb ik lamsschouder nodig, maar kan hier moeilijk aankomen. kun je hier ook ander vlees voor gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou kippenbouten nemen

In veel recepten staat dat lamsvlees vervangen kan worden door varkensvlees of rundvlees. Bij rundvlees moet je rekening houden dat de kooktijd langer is. Je zal er verbaasd over staan, maar je kan het hele jaar door lam kopen. Logisch natuurlijk, alleen in het vroege voorjaar is het een beetje gek want die piepkleine bolletjes wol, die moeten meestal wel wat groter worden. Lam heet een schaap tot het één jaar is. Heel lang gerekt zijn er zelfs lammeren die al lammeren hebben. Maak niet uit. De Turks/Marokkaanse slager heeft altijd lamsschouder, als je eigen slager het toevallig niet heeft.

Kun je wel aan een Lamsbout komen? Indien zo, dan gaat het hiermee ook prima. Sommige winkels hebben die zelfs in de diepvries, dus eerst 24 uur ontdooien en dan aan de Harira beginnen! Success in ieder geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100