Moet je wild zwijn altijd marineren?

Normaal gesproken marineren we wild zwijn en maken er een stoofschotel van.
Nu willen we het een keer met boemboe Rendang maken. Is het nodig om het vlees te marineren? En zo ja, waarmee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer het een keertje, en als je het risico te groot vindt, zou ik het in tweeën doen, de ene helft op de bekende manier en de andere helft met boemboe. Let echter wel op, boemboe rendang is bedoeld voor kip, geit en rundvlees. http://www.kokkieslomo.nl/rendang-daging-sapi/ voor varkensvlees is er boemboe bali. http://www.smulweb.nl/recepten/1361711/Boemboe-bali-varkensvlees-rijsttafel-gerecht Antwoord Afhankelijk van de leeftijd van je wilde [ever-]zwijn. Herman den Blijker in onderstaande link vertelt dat een jong wild zwijn niet gemarineerd hoeft te worden. Echter als je een oude beer 'in de pan' hebt, dan raad hij dit zeker aan, voor de sterke krachtige smaak en omdat het taai vlees is. http://www.hermandenblijker.nl/Actueel/Column/70/Herman_den_Blijker_over_wild_zwijn Toegevoegd na 2 uur: Je vroeg ook nog "...marineren? en zo ja, waarmee?" In bijgaande link staan 10 recepten hiervoor, kies wat jou het lekkerst of [kan ook] het gemakkelijkst lijkt! Succes ermee en eet smakelijk!

Bronnen:
http://www.volrecepten.nl/z/marinade-wild-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100