Hoe krijg ik de komkommer in bv Tjap Tjoy hetzelfde als bij de chinees?

Koken ze die eerst? Ze halen wel de zaadjes eraf. En dan koken?
Weet iemand hoe ik het hetzelfde krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Was de komkommer en schil hem niet. Snij hem doormidden en schraap met een lepel de zaadlijst eruit. Snij de komkommer nu in stukjes. Tjap tjoy wordt gewokt, dus de groenten worden zeker niet voorgekookt.

Je snijdt de komkommer in de lengte doormidden. Dan schraap je met een vork de zaadlijsten eruit. Vervolgens snij je de helften in dunne plakjes, en die doe je in een vergiet. Je strooit er wat zout over, en laat het vocht er enige tijd uit druppelen. Dan doe je de komkommerplakjes in een zoete ketjapmarinade en laat dat een poosje intrekken. Tenslotte kan je de komkommer mee roerbakken met de overige groenten.

Als je naar een wokrestaurant gaat wordt alles wel even geblancheerd, misschien is dit de oplossing?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100