Ik snijd altijd een stukje van de onderkant en het bovenstuk van de groene bladeren die wat hard kunnen zijn of niet zo mooi. Dan snijd ik de steel en het blad in stukken van 5-10 cm.
Ik verhit een scheut olie in de wok en fruit een rode ui in ringen+1 teentje knoflook en rasp er een stukje verse gember bij. Je kunt er ook 1 rood pepertje bij bakken als je dat lekker vindt. Ik snijd 2 kipfilets in stukjes en bak die mee tot ze goudbruin zijn. Van tevoren heb ik wat chinese mie ( die dunne eiermie die maar een paar minuten in heet water moet wellen) laten uitlekken. Ik maak hem even los door over de mie koud water te laten lopen en met mijn vingers wat te husselen. Doe de paksoi in de wok en laat wat slinken en bakken,maar niet te lang want hij moet knapperig blijven. Doe er dan de mie bij en meng alles. Maak nu op smaak met soyasaus, een scheutje oestersaus is ook lekker erbij en wat sambal badjak,of -oelek als je van heter houdt. Het is ook heel lekker om er alleen een flinke scheut Teriyaki Honing (kant-en-klaar flesje van Conimex door te doen. Ik kan geen exacte hoeveelheden aangeven want ik doe het op gevoel en er is geen voorgeschreven recept van, maar proeven en met weinig beginnen tot het lekker smaakt.
Kroepoek erbij, een frisse komkommersalade en we smullen.
Ik gebruik dus zowel het witte gedeelte als het blad.