Hoe meng je gesmolten chocolade met boter tot een homogeen mengsel?

Toegevoegd na 13 uur:
Ik heb de chocolade au bain marie gesmolten, daaraan heb ik warme slagroom toegevoegd. Zeer goed geroerd. Boter erin laten smelten. Goed geroerd. Evengoed blijft de boter er als een laagje op liggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ingrediënten 1 dl volle room 50 g boter 200 g donkere chocolade bereiding: Neem een maatbeker en meet de hoeveelheid room af. Breng de room vervolgens aan de kook in een pannetje. Weeg de nodige hoeveelheid boter en voeg ze toe aan de room. Laat de boter smelten in de warme room. Tip: Je kunt creatief zijn en bv. een steranijs meekoken in de room voor een lichte anijssmaak. Het is allemaal afhankelijk van je persoonlijke smaak. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een mengkom. Giet de kokende room met gesmolten boter op de stukjes chocolade. Meng met de garde tot de chocolade gesmolten is. Het resultaat is een ‘ganache’, en dat wordt de vulling van de truffel. Meng het chocolademengsel en dek het af met een vel vershoudfolie. Je mag de folie tegen het mengsel aan drukken. Laat de vulling opstijven in de koelkast. Dit duurt minstens een uur. Zie filmpje in bijgevoegde link.

Bronnen:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-ko...

dat kun je het beste u bain marie doen. Je zet een schaal in een pan met warm water (tegen de kook) en doet daar de stukken chocolade in. Als die helemaal gesmolten zijn, voeg je de boter toe, in kleine porties en roeren tot die helemaal met de chocolade vermengd is voordat je de volgende portie toevoegt Pas op dat de schaal die je gebruikt niet kan klappen, het handigste is een kunststof beslagkom

ik doe het meestal op deze manier breek de chocolade in stukjes Smelt in een pannetje de boter al roerend op een laag vuurtje. Neem de pan direct van het vuur als de boter is gesmolten. Laat de chocolade brokjes/stukjes al roerend in de boter smelten en laat dit mengsel afkoelen tot lauw.

Roer altijd koude chocolade door hete vloeibare ingrediënten, of voeg de hete vloeistof in één keer toe in plaats van beetje bij beetje. Een goede methode is ook; Breng de slagroom op halfhoog vuur aan de kook en roer er, van het vuur af, de chocolade doorheen tot deze gesmolten is. Zorg wel dat je een pannetje met dikke bodem hebt. Als je een gladde chocoladesaus hebt, roer je er nu de boter in stukjes gesneden(en evtl. cognac of likeur) door. Toegevoegd na 17 minuten: Laat de boter nooit smelten maar roer het zacht. Door te smelten krijg je te veel vet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100