Met welke olie krijg ik een mooie, blanke mayonaise?

Ik maak af en toe zelf mayonaise. Ik gebruik hiervoor meestal arachide- of zonnebloemolie van de AH. De smaak van de mayo is op zich prima, alleen de kleur is altijd erg geel.

Welke olie kan ik het beste gebruiken om een mooie blanke (en smaakvolle) mayonaise te krijgen (en waar kan ik dit het beste krijgen)?

Alvast bedankt voor de reacties!

Toegevoegd na 35 minuten:
Uiteraard is mayonaise altijd een beetje gelig, maar die van mij wordt echt knalgeel, en dit wil ik voorkomen. Ik heb koks weleens op dezelfde manier als ik mayo zien maken (zelfde hoeveelheid mosterd, etc.), en dan kreeg hij een mooie lichtgele kleur. Ik heb alleen niet onthouden welke olie ze gebruikten ;-)

Weet jij het antwoord?

/2500

Met arachideolie krijg je mooie blanke mayonaise. Zie bijgevoegde link (filmpje)

Bronnen:
http://www.een.be/programmas/dagelijkse-ko...

De olie maakt niet zo veel uit, als deze maar een neutrale smaak heeft of een smaak die jij zelf lekker vindt. De mosterd moet niet te donker van kleur zijn, want ik denk dat die het meest het verschil in kleur uitmaakt. Voeg op het eind citroen of azijn toe, dat maakt de kleur ook lichter. Op Youtube vind je een demonstratie, waarbij de mayonaise op het einde een lichte kleur heeft.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=rbXu7e7SqMk

Als je teveel dooiers gebruikt wordt je mayonaise ook geler.Op een halve liter zonnebloemolie gebruik je 2 dooiers en een volle theelepel lichte moutarde de Dyon. 2 eetllepels witte wijnazijn, zout en gemalen witte peper. Dan kan het nooit echt geel zijn.

Ik heb zelf een recept waarbij je arachideolie en olijfolie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100