Wat voor een soort kaas zit op een Bakker Bart knabbelstengel?

Bij ons thuis houdt niemand van kaas, wel lusten we allemaal de knabbelstengels van Bakker Bart. Wij willen ze nu graag zelf maken, maar ik heb geen idee welke kaas er op zit. Weet iemand toevallig welke kaas ze op zo'n knabbelstengel doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Old Amsterdam of een andere oude kaas. Hier is het recept: http://dehardegarde.nl/recept/kaasstengels/

Meestal worden pittige kazen gebruikt voor hartige kaashapjes. De meestgebruikte is in een bakkerij een geraspte belegen kaas omdat echte oude kaas een stuk duurder is. Vaak wordt ook een mengsel oud belegen-belegen-jong belegen gebruikt en meestal is het Goudse kaas. Ze zijn relatief eenvoudig te maken en vrijwel elke kaas die je erop strooit is lekker. Wil je ze Italiaans dan meng je de kaas met gedroogde Italiaanse kruiden en neem je een Italiaanse gemalen/geraspte kaas zoals Parmezaan. Ook kan je ze gewoon alleen bestrooien met geraspte belegen kaas en kerriepoeder of er sesamzaadjes bijstrooien. Ook provencaalse kruiden zijn er lekker bij of natuurlijk alleen kaas. De stengels maak je zo; Laat plakjes bladerdeeg ontdooien en snijd elk plakje in 4 repen. Bestrijk ze met losgeklopt ei en plak steeds 2 repen aan elkaar zodat je langere repen krijgt. Leg ze neer op een met bakpapier bekleed bakblik en draai er spiralen van door een uiteinde op te tillen, terwijl je het andere uiteinde op het blik vasthoudt. Bestrooi de spiralen nu met de kaas en/of kruiden die je lekker vindt. Bak ze 1 kwartiertje in een voorverwarmde oven. Je kunt ze ook dikker maken door 2 ontdooide plakjes bladerdeeg met olijfolie in te smeren en deze ook aan elkaar te plakken (iets over elkaar heen en vastplakken) en dan daarop 2 dezelfde aan elkaar geplakte plakjes te leggen en vast te plakken op elkaar. Zo heb je een lapje van 4 plakjes op elkaar en aan een kant aan elkaar. Je kunt hem nog iets uitrollen zodat het dikkere gedeelte in het midden (plakrand) net zo dik wordt als de rest. Insmeren met olijfolie of losgeklopt ei en nu kan je ze ook weer in reepjes snijden, kruiden en /of met kaas bestrooien. Bak ze ca. 25-30 min. bij 200 graden C. Kijk hier eens voor een simpel filmpje; http://www.youtube.com/watch?v=4hppjvRpRiY

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100