Dat kan je beter doen om de bacterien weg te spoelen, dus gisting te voorkomen, zodat de boontjes kunnen gaan kiemen..
Misschien heb je het te koel staan? Dan gebeurt er ook niets..
Het is zo gemakkelijk, en als je schoon te werk gaat kan het niet mislukken.
Week de mungboontjes een dag in koel water (in het donker), giet dit daarna af en met koud water spoelen.
Zet het in een ruime pot met een stukje dunne stof (vitrage o.i.d.) en een elastiek erom als deksel en zet dit schuin gekanteld op de kop in een bakje (om lekvocht op de vangen). Zet donker en koel weg. (niet te koud! Anders gaan ze niet kiemen, 10 tot 20 graden is een mooie temperatuur)
Spoel dit elke dag voorzichtig met koud water en zet weer weg, half op de kop dus..
Na 3 dagen zie je meestal al spruiten schieten. Blijf dan nog elke dag het spoelen herhalen tot ze er bijna uit zien als echte tauge, en zet ze dan (na het spoelen) nog 1 dag weg, maar dan in het licht.
Dan is het klaar!
Het kan met heel veel zaadjes, o.a. prei of fenegriekzaad is erg smaakvol als het gekiemd is.
Enjoy!