Wat is het verschil tussen poedersuiker en kristalsuiker bij het bakken van koekjes?

Hiermee bedoel ik gewoon een basic koekjes ( boter, vanille, bloem en suiker)
Moet de dan dezelfde hoeveelHeid gebruiken? En hoe gaan ze dan verschillen kwa smaak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geen verschil. Met staafmixer en kristalsuiker kun je zelf poedersuiker maken. Zit wel antiklontermiddel bij.

Poedersuiker is veel fijner en gaat dus makkelijker op in het deeg. Bij sommige koekjes zal het gebruik van kristalsuiker leiden tot een brokkeligheid die erg prettig is. Ook lijkt poedersuiker zoeter omdat het niet eerst hoeft op te lossen op de tong. Ik zou zelf de voorkeur geven aan kristalsuiker tenzij het recept duidelijk aangeeft dat er poedersuiker gebruikt moet worden. Als het niet anders kan, zou ik eerst een deel van de poedersuiker toevoegen, proeven, en eventueel nog wat toevoegen.

Kristalsuiker heeft bij gebak een duidelijke functie tov. andere zoetstoffen en suikers. Het geeft structuur aan het gebak. Als je bv. poedersuiker gebruikt krijg je een plakkerig geheel. Bakken met honing of stroop kan een persoonlijke keuze zijn.

met poedersuiker gaat het koekje iets meer drijven. dwz groter vloeien.

Bronnen:
40 jaar ervaring als banketbakker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100