Hoe krijg ik mijn stoofpeertjes mooi rood gestoofd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

TIJD ! Dat is de allerbelangrijkste factor bij stoofperen. En een héél klein vlammetje. Ik schil de peren, snijd de onderkant een klein beetje plat, zet ze daarop in een cirkel op de bodem van de pan, kaneelstokje erbij en een vingerbreedte water erin. Dat snel aan de kook brengen en vervolgens op het kleinste pitje (met soms ook nog zo'n zwart sudderplaatje onder de pan). Als er maar nu en dan een borrel verschijnt zodat je ziet dat het water nog -nèt- kookt. En dan een uur of vier wachten. Donkerrood, er hoeft geen suiker of iets anders bij, en je hebt de allerlekkerste stoofperen van de wereld. Let nu en dan even op of er niet teveel water is verdampt, indien nodig wat bijvullen maar nooit meer dan een vingerbreedte vol (plm 2 cm).

Voor echt rode stoofpeertjes wordt perensuiker gebruikt. Dat is suiker met een kleurstof. Maar koken in rode wijn of bessensap helpt ook een beetje.

Bronnen:
http://www.detuinen.nl/de-tuinen-perensuik...

In stoofperen zit een bepaalde kleurstof (anthocyanen)die ervoor zorgt dat de peren rood kleuren wanneer de zuurgraad verandert. Door stoofperen te koken, verandert de zuurgraad en worden ze rood...... Toegevoegd na 2 minuten: De 'kok' hoeft dus naast zijn positieve instelling eigenlijk niets toe te voegen.....

Zorgen dat je de juiste peren gebruikt, wat mij betreft is er géén andere stoofpeer dan de Gieser Wildeman. Tweede factor is inderdaad zoals hierboven vermeld tijd. Als ik stoofperen maak voeg ik niks anders toe dan een beetje suiker en kaneelstokjes en de tijd doet de rest. Ik let nooit echt op de tijd maar ik denk dat ze dan toch al gauw een uur of vier op het gas staan waarna ze keurig rood zijn.

bij de drogisterij verkopen ze perenrood, je hebt daar maar een heel klein beetje van nodig om je peertjes prachtig rood te kleuren.

De meeste stoofperen krijgen na een uurtje of drie koken wel een mooie rode kleur. Voor een nog betere kleuring kun je bessensap gebruiken, een half uur mee laten koken. Een half uur voor het einde van de kooktijd ook de suiker toevoegen. Stoven kan ook goed in wijn (kies dan voor een rode) en ook water met een scheutje rode siroop is mogelijk. Toegevoegd na 3 minuten: Een andere methode is om rode port aan de peren bij het stoven toe te voegen.

De peertjes overstrooien met suiker, 1 of 2 kaneelstokjes en een scheutje rode wijn, dan heel zachtjes stoven tot zo rood zijn ... kan een paar uur duren. Eventueel op het laatst een beetje vocht met maizena aanmaken , erover gieten en even mee laten stoven zodat je wat dikker vocht krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100