Maak er eens een sausje bij door 1 ei en 1 extra eiwit met ca. 35 gr. suiker op de hoogste stand van de mixer te kloppen (ca. 7 min) totdat het als een lint van de garde loopt. Klop er een scheutje rum door en schep over elk schaaltje met fruitsalade een lepel van die saus.
Marineer eens fruit als appels,peren, meloen en sinaasappel in een marinade van mousserende witte wijn (spumante) sinaasappelsap en blaadjes munt. Dien ook op met die marinade.
Kleine blokjes kaas zijn erg lekker bij fruit als; nectarines,kiwi's, bananen (met citroensap besprenkeld),pruimen, appel,peer enz.
Lekker erdoor is dan een fijngehakt rood pepertje en blokjes Maasdammer kaas.
Bolletje vanilleijs erop scheppen of citroensorbet.
Niet zoete salade met appel, peer, grapefruit en plakjes komkommer mengen. Dresseren met dressing van;
extra vierge olijfolie,zout peper en citroensap.
Salade met ijsbergslareepjes als bodem en een salade van zomerfruit zoals aardbeien, druiven, bosbessen, met een dressing van olie, balsamico, honing, citroensap en bosvruchtenjam mengen, op de sla leggen en uitgebakken spekblokjes die eerst gebakken zijn en afgeblust met frambozen- of rode wijnazijn, eruit halen en over de vruchten verdelen. In dezelfde pan pijnboompitten roosteren en die ook erover strooien.
Schep eens fruitsalade op een met creme fraiche besmeerde croissant, leg de andere helft erop en bestrooi met poedersuiker.