Heeft iemand ervaring met een recept voor een taart met de suikervervanger stevio?

Ik gebruik stevio al als zoetstof, maar weet niet of je er ook een taart mee kan bakken (vanwege het volumeverschil als je er geen suiker in doet). Ik heb de (sterke) poeder en de tabletjes (die ik plet en in de muesli gebruik).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Abrikoos- en rozijnentaart met stevia 35gr poedermelk 2 eetlepels maïzena 1/2 theelepel wit steviapoeder 1/2 theelepel vermalen kaneel 1/4 theelepel zout 170gr gedroogde abrikozen, verhakt 165gr rozijnen 450ml water 1 eetlepel witte azijn 1 eetlepel boter 1 taartkorst, klaar voor gebruik Verwarm de oven voor op 220°C. Roer de poedermelk, maïzena, stevia, kaneel en zout in een grote kom samen. Doe de abrikozen, rozijnen en het water in een steelpan en breng het aan de kook over een matig vuur. Kook 5 minuten, roer regelmatig. Roer de droge mix erbij een kook een drietal minuten, tot het mengel aandikt. Verwijder van het vuur; roer de azijn en boter erbij. Laat 15 minuten afkoelen. Giet de vulling in een ingevette bakplaat. Plaats de bovenste korst over het geheel, sluit de randjes en maak insnijdingen in de bovenste korst. Bak 30 tot 35 minuten in de oven tot de korst goudbruin van kleur is. Laat eerst afkoelen voor het aansnijden. Meer recepten voor taart met Stevia in de bron.

Bronnen:
http://www.sugarfreestevia.net/taart-recep...

Omdat Stevio in divers vormen verkrijgbaar is, is het ook breed toepasbaar in de keuken. Lees meer in de bron.

Bronnen:
http://www.stevio.nl/tag/natuurlijke-zoetstof.html

Kwarktaart (8 personen) 1 taartbodem (zie onder) 10 blaadjes witte gelatine 250 gram cranberry- of zwartebessenjam 100 ml cranberrysap 500 g volle kwark 2 eetlepels stevia - vloeibaar 250 ml slagroom Gelatine 5 minuten in een kom koud water weken. Verwarm cranberrysap en neem de pan van het vuur. Los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat iets afkoelen. Meng in een kom de kwark, gelatinemengsel, jam en stevia door elkaar. Klop in een andere kom de slagroom stijf en meng dit door het kwarkmengsel. Schenk dit op de taartbodem en zet de taart 3 uur in de koelkast om op te stijven. Snij de randen voorzichtig los en open de springvorm. Taartbodem 100 g amandelmeel 50 g roomkaas 4 eieren 3 theelepels stevia - vloeibaar 1/2 theelepel kokos (of vanille) essence snufje zout Meng de ingrediënten met een garde door elkaar. Giet in een siliconen bakvorm (24 cm doorsnee0 of bekleed een springvorm met aluminiumfolie en bak 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Minimaal 30 minuten af laten koelen in de koelkast.

Bronnen:
Kookboek 1 van Grip op Koolhydraten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100