Kan ik deze broccoli nog gewoon eten? Of is hij niet meer goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je 'm eerst goed schoonmaakt zullen alle geel geworden bloempjes eraf vallen. Het overgebleven groene gedeelte kan je gekookt best nog wel eten. Maak er maar wel een lekker sausje bij om de verminderde smaak te camoufleren!

hij is niet meer goed denk ik

Je zal d'r niet ziek van worden, maar ik zou 't wegmikken...!

Die zou ik niet meer eten.

Deze broccoli kan je nog heel goed eten hoor! Dat gele zijn bloempjes en je kan bloemen eten.

Je zou wel de stronk nog kunnen gebruiken, in de soep bijvoorbeeld. De roosjes zou ik zelf niet meer gebruiken.

Hij zal wat bitter zijn.. Maar je word er niet ziek van

Ook het geel geworden gedeelte is nog goed te eten. Er zit zelfs weinig smaakverschil tussen het groen en gele gedeelte.

Het zijn eigelijk de bloempjes die uitkomen. Kan je gewoon eten. Het wordt alleen een beetje taaier maar de smaak veranderd nauwelijks..

Als je er even flink met je hand overheen wrijft, vallen de gele bloemetjes er af. De rest kun je gewoon koken, de smaak loopt wel een beetje terug maar je wordt er echt niet ziek van. Van de bloemetjes zelf trouwens ook niet, die smaken alleen wat droger dan de groene delen. Als er zwarte plekjes op de broccoli zitten, kun je hem beter wegdoen want dan is hij aan het rotten.

Ja,dat kan nog best. Ik heb ook weleens Broccoli die er zo uit ziet,die heeft dan net iets te lang( buiten de koelkast) gelegen. Ik vindt het zelf persoonlijk niet lekker meer,beetje ranzig smaakje.

Ik heb ooit eens van een groentenboer gehoord dat die gele stukjes van de broccoli niet gezond zijn; ik snijd die gele stukken er altijd af; het betekent ook dat de broccoli niet echt vers meer is, de stronk zou je nog wel kunnen eten

Zolang de broccoli niet rot is kun je die gewoon eten,ondanks de bloemetjes. Wrijf er met de hand over en dan zijn de losse stukjes al veel weg,maar eetbaar is het wel! Aan de antwoorden die hier gegeven zijn, kun je zien,dat er aardig wat weggegooid word aan groenten, wat totaal niet hoeft. Zo kun je zien,dat aan een beetje verandering bij de groenten al de beslissing valt om het weg te gooien wat totaal onnodig is!!! Sla,boontjes of andere groenten die slap zijn geworden bv,leg ze in het geheel of klaargemaakt in het water en ze komen weer helemaal bij.

Om als groenten bij een gerecht te serveren, ziet het er niet meer smakelijk uit. Hij is echter nog lang niet rot en dus zonde om weg te gooien! Ik snij er de verkleurde, geelbruine stukjes lichtjes af en hak de rest van de broccoli in stukken (ook het zachte binnenste van de stengel!) om er een heerlijk soepje van te maken. Wat look, ui, eventueel wat prei en stukjes aardappel smoren in de pan, samen met de broccoli. Paar bouillonblokjes erover verkruimelen en peperen. Als het goed geurt, juist onderzetten met water. Aan de kook brengen. Kwartiertje op klein vuur laten pruttelen en de staafmixer erin. Héérlijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100