Kan je met het loof van bietjes ook een gerecht maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja, dat kan prima. Kijk hoe de kwaliteit is, ziet er nog lekker fris en knapperig uit? Of alleen de stengel? Gebruik alleen wat er nog lekker uit ziet, dus niet taai en verlept...uit? Snij de stengel los van het blad en roerbak die met bijv een ui, knoflook en wat je verder nog hebt. Peper en zout erbij en je hebt de basis die je kunt opleuken met een kookroom (soja cuisine of een andere) of wat kaas, quorn of at je maar lekker vindt. Geroosterde walnoten zijn ook heerlijk. Eet smakelijk!

Misschien help dit, en er staat ook dat het heerlijk smaakt.... Toegevoegd na 11 minuten: Nou, er staat dit: Quiche van verse bosbietjes Een heerlijk recept voor de eerste bietjes, wist je dat het loof ook heerlijk smaakt, als spinazie, maar dan iets zoeter! Laat je niet overrompelen door de lengte van dit recept! Dus die kan je er ook gewoon doorheen doen...

Bronnen:
https://www.bioaanhuis.nl/index2.php?cp=25

Van het verse loof kan je soep maken. Daarvoor moet je de stengel en het blad goed wassen en fijnsnijden. RASPEN: 2 rode bieten - 1 knolselder - 1 grote wortel. FIJNSNIJDEN: 1 grote ui - en deze smoren in 2 eetlepels olie en daarna de groenten plus 1 laurierblad. 20 à 30 minuten koken met water en groentenbouillon naar verhouding. Haal de pan van het vuur en voeg nog 1 fijngeraspte biet toe. Op smaak brengen met zout, citroen, honing en verse kruiden. Opdienen met een lepel room of kwark.

Volgens mij niet, ondanks de vorige beantwoorders. Ik heb wel een site gevonden die vertelt wat je er wel mee kunt doen. De Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) wil investeren in de zogenaamde biobased economy. Gras, loof van bieten en prei, maïsstro, houtsnippers en in feite alle organische reststoffen uit de land- en tuinbouw worden geld waard. Ze kunnen een tweede leven krijgen, bijvoorbeeld in mobiele telefoons, in de beplating van treinstellen of als omhulsel van pillen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=RlMvKV_Bvhw

Ja hoor! Lasagne met lamsgehakt: Erg lekkere lasagne met lamsgehakt,snijbiet(spinazie of bietenloof kan ook) en een heerlijke bechamel-munt-saus Bereidingstijd:Langer dan 1 uur Gang:HoofdgerechtKeuken:Italiaanse keukenSmaak:HartigTechniek:Bakken in ovenSoort gerecht:HoofdgerechtUit eigen keuken:Nee (i)Smulweb BBQ dagen Leer nieuwe trucs tijdens een gezellige BBQ workshop. Actie: nu 2 voor de prijs van 1! Ingrediënten Voor het deeg:50g zwarte olijven/200g meel/2 eieren voor de vulling:500g lamsgehakt(500g rundergehakt kan ook),4 teentjes knoflook/3el olie/1 grote blik tomaten op sap/500g spinazie of snijbiet(bietenloof kan ook)/2 uien/zout/cayennepeper/peper/30g meel/30g boter of margarine/1/4l melk/1 beker yoghurt(10% vetgehalte)/1 bundel munt/vet voor de ovenschotel/vers gemalen kaas Hulpmiddelen Keukenmachine,deegroller Voorbereiding Voor de deeg de pitten uit de olijven verwijderen en pureren.Meel,eieren en olieven eerst met de kneedhaag van de keuekenmachine verroeren en dan minstens 10minuten met de handen doorkneden,tot het deeg elatisch en smeuig is.Afgedekt ong. een uur laten rusten. Bereidingswijze Ondertussen voor de vulling het gehakt en de knoflook in hete olie al roerende kruimig braden.De tomaten(in de pan in stukken snijden),de in stukjes gesneden snijbiet en de gesnipperde uien er aan toevoegen,met zout en cayenepeper kruiden en het geheel laten sudderen tot al het vocht bijna is verdampt. In een andere koekenpan 30g boter verhitten en het meel langzaam al roerende aan het hete vet toevoegen.Dan de melk peux-a-peux erbij gieten,yoghurt er doorheenroeren en heel eventjes het geheel laten koken.Deze saus met zout op smaak afmaken. Fijgehakt munt er aan toevoegen. Nu de pastadeeg nogmaals kneden,op weinig meel dun uitrollen en in rechthoeken snijden. Bodem en rand van een ovenschotel invetten en de bodem met pastastukken bekleden. Afwisselend lagen van gehaktsaus,vers gemalen kaas en pastabladen maken.Met saus eindigen.Het geheel nog eens met kaas bestrooien en 40min bij 180 graden bakken

is te proberen, licht gefrituurd, of beetgaar gekookt en geblancheerd.. mer als garnituur denk ik, heeft een aardse smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100