Wat is het verschil tussen een uitsmijter en een omelet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een uitsmijter is voor mij een lekkere boterham met ham of kaas( dit kan ook iets anders zijn )met daarop een lekker gebakken eitje. Op het bord ligt ook een salade ,zilveruitjes, augurk,tomaat,eventueel als je het in huis hebt een mopje koude schotel. De omelet kent ook veel vormen,eitjes klutsen kruiden en groenten toevoegen en bakken. Dus bij de uitsmijter ligt het erbij en bij de omelet zit het er doorheen.

Omelet is met melk en is daardoor dikker. Een uitsmijter is een normaal spiegeleitje

Uitsmijter is een ei met de dooiers heel. Omelet is een geklutst ei met vaak kruiden er door en groente etc...

Een omelet bestaat alleen uit ei met wat toevoegingen. Een uitsmijter is veel uitgebreider: sneetjes brood met daarop enkele gebakken eieren, uitjes, augurkjes enz.

Een uitsmijter is een flinke kerel die je uit een lokaal kan gooien als je je niet aan de regels houd en een omelet is een zacht gekookt eitje, waar je niet bang voor hoeft te wezen.

een omelet is een geklopt gebakken ei, een uitsmijter zijn een paar sneden brood met daarop lap ham en lap kaas en daarop een spiegelei

Voor zover ik weet is een uitsmijter geen spiegelei, maar twee eieren waarvan de dooiers wat zijn uitgelopen, samen gebakken, en dat dan met ham, kaas, o.i.d. op een boterham. Een spiegelei heeft een mooie ronde hele dooier en een nette rand rondom. Een omelet wordt gemaakt van losgeklopt ei met wat melk en eventueel andere ingrediënten. En dan heb je nog roerei. Daarbij blijf je roeren terwijl je het bakt, zodat je een wat kruimelig geheel krijgt. Sommige mensen houden ervan als het niet geheel doorbakken (dus wat sappig) is, terwijl anderen het droog en rul willen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100