Hoe lang moet je eieren koken, als ik halfzacht wil?

Beetje spoed svp, water staat NU op ;-)
Ik wil het binnenste halfvloeibaar hebben....

Weet jij het antwoord?

/2500

De kooktijd is afhankelijk van: komen de eieren uit de koelkast, worden ze met koud of warm water opgezet, is het ei heel groot of juist erg klein? Eieren uit de koelkast kunnen het beste met koud water worden opgezet om barsten te voorkomen. Bereken de kooktijd vanaf het moment dat het water kookt. Wanneer een ei in kokend water wordt gelegd is kans op barsten erg groot. Voorkom dit door met een eierprikker een gaatje onder in het ei te prikken. Zout of azijn toevoegen bevordert het stollen van het eiwit wanneer het in het water vloeit. Koel een zacht of halfzacht ei meteen na het koken af in koud water om nagaren te voorkomen. Hieronder een lijstje met de kooktijden. Er is ervan uit gegaan dat de eieren in de pan worden gelegd op het moment dat het water kookt. Worden de eieren met koud water opgezet verminder dan de kooktijd met 2 minuten. (Rekenen vanaf het moment dat het water kookt). Soort ei, kooktijd: Zacht, 3 à 4 minuten Half zacht, 5 à 6 minuten Hard, 8 minuten

Bronnen:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/bijg...

In koud water opzetten. Als het water kookt nog 10 minuten erin laten dan zijn ze hard. Half zacht dus iets van 5 of 6 minuten.

Ik laat altijd eerst het water koken en doe dan pas de eitjes erin. Dat heb ik zo geleerd, omdat dan de schil minder aan het eiwit zou blijven plakken bij het pellen. Ik weet niet of dat een broodje aap verhaal is eigenlijk... Ik zou het eens moeten proberen. Deze link zegt er wel iets over: http://kook.rubriek.nl/eten&drinken/hoe_kook_je_een_ei.php Namelijk: -=-=-=-=- Koud of heet water? Doe je eerst de eieren in de pan en vul je de pan vervolgens met koud water of breng je eerst het water aan de kook en voeg je dan de eieren toe? Als je de eieren met koud water op zet dan worden de eieren langzaam verwarmd en stolt het eiwit langzaam. Dit zorgt ervoor dat je eiwit zacht blijft en niet rubberachtig wordt, zoals ook kan gebeuren als je het te lang kookt. Een voordeel van het toevoegen van de eieren aan kokend water is dat het makkelijker is om de precieze kooktijd te meten. De eieren zullen wel eerder barsten. De eieren opzetten met koud water lijkt dus de beste optie. Zorg dat de eieren ruim onder water liggen met nog een paar centimeter water erboven. -=-=-=-=- Ik heb altijd dezelfde soort eieren van Appie, een 3x3 doosje met iets van biologisch of eko of zo (is gewoon voor mijn geweten en karma trouwens, ik hoop dat 't groen genoeg is ;) ). Volgens mij zijn dat qua formaat redelijk standaard eieren. Die gooi ik dan dus in kokend water en laat ik 7 minuten precies koken. Dan is het eiwit egaal wit en het eigeel nog net een beetje druiperig. En dan trek ik het door zo'n soort van eier-harpje heen om er plakjes van te maken. Een likje mayo erbij, dille eroverheen, beetje natuurzout, beetje peper, eventueel een plakje kaas eroverheen, peterselie vind ik ook lekker. En dan op een stevige bruine boterham. Het perfecte ontbijt!

10minuten in klein pannetje met koud water. Plaat aanzetten timer aan en wachten tot 10 min voorbij zijn

Er is één manier voor een lekker zacht gekookt eitje! Vooraf de eieren door prikken met een eierprikker tegen kapot koken. Pannetje met water, eieren er in en gas aanzetten wanneer het water kookt, de eierwekker instellen op 3 minuten. Daarna eieren afgieten onder koud stromend water, waarna nog een paar minuten laten afkoelen in koud water. Eet smakelijk! Toegevoegd na 2 minuten: Dus als het kookt nog 3 minuten doorkoken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100