Welke melk is het gezondst?

Toegevoegd na 52 seconden:
uitgezonderd moedermelk

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vooropgesteld dat je totale voedingspatroon uitmaakt of je gezond eet hangt het ook van de persoon af. Hele volken hebben lactose-intolerantie omdat het lichaam een enzym om lactose af te breken niet maakt. Sommige mensen kunnen karnemelk beter verdragen dan gewone melk. Maar verder zou ik gewoon volle melk nemen. De 3,4 gram vet per 100 gram bevatten enkele nuttige vitamines en de smaak is stukken beter dan halfvolle of magere melk. Dus is volle melk ook nog eens beter voor je geestelijke gezondheid dan die kalkwatertjes, al dan niet met chemische smaakstoffen. Toegevoegd na 4 uur: Nog even een recapitulatie voor de lijders aan vetfobie: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs voor een nadelige invloed van verzadigd vet op onze gezondheid. Evenmin is er geen enkel bewijs voor een gunstige invloed van cholesterolverlaging op onze gezondheid.

Biologische magere melk. Biologisch omdat daar geen hormoon en antibiotica resten in zitten. Mager omdat het bijna geen vet bevat.

De mens heeft toch wat vet nodig elke dag. Ik kies daarom voor biologische halfvolle melk.

Doodgewone koemelk. Een andere antwoordgever heeft het over hormonen en antibiotica. Die zitten absoluut niet in melk.

Bronnen:
Eigen studie landbouwhogeschool en...

Geen melk. Melk bevat dierlijke vetten. Dierlijke vetten veroorzaken een cholesteroltoename. Bij bakken en braden is dat besef allang doorgedrongen en zijn de meeste producten plantaardig ondanks het feit dat in roomboter gebakken producten veel lekkerder smaken.

Ik drink de laatste tijd sojamelk. Je hebt melk nodig voor je eiwitten en calcium en ook vetten heb je nodig in je dagelijkse voeding. In sojamelk zitten plantaardige vetten en bijna geen verzadigd vet. Daarbij is dit ook prima te gebruiken bij een te hoog cholesterol. (heb ik namelijk ook)

Bronnen:
http://www.alprosoya.nl/producten-nl/drink...

Ik heb eens gelezen dat paardenmelk en kamelenmelk de meest voedzame soorten melk zijn, misschien wel vanwege de rijke samenstelling van vetsoorten. Wil je geen dierlijke producten gebruiken, dan is havermelk het meest gezonde alternatief.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100