Mogen kinderen ook proteïne shakes?

Mogen kinderen ook proteïne shakes
Ik ben 16 jaar en sport heel veel en ik wil ook graag proteine shakes gaan gebruiken alleen ik vroeg me af of het gezond voor een 16 jarige en mag ik als kind ook gewoon zelf proteïne shakes kopen in de winkel of moet dat een wolvassen doen?
Groetjes S.

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is niks mis met het innemen van proteïne shakes op jongere leeftijd, het kan alleen zo zijn dat je al genoeg binnenkrijgt en dat de proteïne gewoon wordt verspild. zou je kunnen aangeven wat voor sport je doet en eventueel hoelang al ?

Ja dat mag zonder volwassenen. Het is niet gevaarlijk, maar het ligt eraan wat je er mee wilt bereiken. Als je wilt afvallen mag je tijdelijk de dagelijkse hoeveelheid calorien vervangen door shakes enz. Let er wel op dat als je ermee stopt en je normaal weer normaal gaat eten het gewicht er weer net zo hard aankomt. Bij sporten moet je meer denken aan eiwitten en creatine. Maar nogmaals waarom wil je dit.

Teveel proteïne is slecht voor je nieren, dat kan pijn doen. Door proteïne shakes vergroot je je spiermassa zolang je traint. Het is niet aan te raden om te veel shakes te drinken omdat men tegenwoordig te veel vetten, koolhydraten, en eiwitten binnenkrijgen. Een broodje kaas is eigenlijk genoeg en dat bespaart je ook nog eens geld. Je mag trouwens gewoon alles kopen wat betreft supplementen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100