Stel je weegt 90 kilo, hoeveel liter water moet je dan drinken om 100 kilo te wegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oorspronkelijk was dat ook zo. De kilogram was gedefiniëerd als het gewicht van 1 liter water. Maar intussen zijn alle eenheden opnieuw gedefiniëerd, waardoor dat niet meer helemaal klopt. Maar voor praktisch gebruik is het verschil verwaarloosbaar. Dus 1 kg water is 1 liter. Eigenlijk is het 0,998kg is 1 liter bij 20graden Celsius) Dus theoretisch zou je zeggen 10 kilogram delen door 0,998 = het aantal liters.

10 maar dat is maar tijdelijk en je mag niet gaan plassen voor je die 10 liter op hebt. Succes in ieder geval.

1 liter water weegt 1 kilo, dus als je 10 kilo zwaarder wilt wegen moet je 10 liter water drinken. Succes ;)

Als je 10 liter water drinkt overleef je dat waarschijnlijk niet. Dan krijg je een watervergiftiging.

Zoveel water drinken is slecht voor je. Weet je dat je daar dan dood aan kan gaan? Je kunt al sterven aan een watervergiftiging bij vier liter water per dag. Dus hopelijk is het een hypothetische vraag en ben je het niet daadwerkelijk van plan.

10 liter water, en nog een beetje extra. Als je moet plassen dan moet je nog een beetje meer drinken.

In aanvulling op bovenstaande antwoorden wil ik je nog even waarschuwen voor een watervergifiging (ja, het bestaat). Dit kan al bij 3 liter per uur optreden en kan de dood tot gevolg hebben. Geen goed idee dus.

Als theoretische vraag is dit prima, maar in de praktijk is dit onmogelijk. Je kunt niet zoveel water drinken dat je 10 kilo aankomt. Je lichaam geeft voor het bereikte doel aan aan dat dit niet kan. Als je niet naar de signalen luistert, kom je in het ziekenhuis terecht. Het antwoord op deze vraag is dus: Dit is niet mogelijk!

drink dus maar 1 liter water en ga samen met een jerrycan gevuld met 9 liter op de weegschaal staan

OK, nu iedereen 10 L heeft gezegd, kom maar met het antwoord. Want ik neem aan dat het een trick question was.

ik zou niet meer dan 3 liters gaan drinken want dan kom je in de gevaren zone, na (volgensmij) 3-4 liter nemen je cellen in je lichaam zo veel water op dat ze uit elkaar spatten, inwendige bloedingen , dood.

Zoveel dat je watervergiftiging kan krijgen.

simpel! 10 liter water! maar ik denk niet dat je dat opkunt en het is ook maar tijdelijk als je het wel zou lukken.

Bronnen:
mijn reken-hoofd!

10L Deu!

Bronnen:
mijn reken-hoofd!

Dit is wat men noemt een redenering ex absurdo. het is gewoon niet mogelijk omdat een mens geen 10 liter kan drinken. Wat bewezen moest worden .Quod erat demonstrandum