Word je van light producten minder dik dan van niet light producten?

Sommige zeggen van niet andere van wel. Hebben jullie enig idee? Dan heb ik het vooral over dranken zoal cola light maar ook over energy zonder suikers en dit soort producten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, een lightproduct mag zo heten als het ten minste 30% minder koolhydraten of eiwitten of vetten of een combinatie hiervan bevat. Hierdoor bevatten ze minder joules en maken ze minder snel dik, als ten minste dezelfde hoeveelheid ten opzichte van het normale product wordt gegeten.

Je word er minder dik van, als je dezelfde hoeveelheid zou consumeren als bij een "vol" product. Om het predicaat "light" te mogen voeren, moet er minimaal 30% minder koolhydraten, eiwitten, vetten of alcohol in zitten ten opzichte van het volle product. Echter zie je vaak bij deze producten dat in plaats van vetten, extra koolhydraten worden toegevoegd, waardoor het in de energiewaarde minder "light" is dan het in werkelijkheid is. Let hier dus op door de etiketten met elkaar te vergelijken. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat mensen meer light producten consumeren, dan wanneer je een "vol" product zou consumeren, omdat men denkt dat het dan toch wel kan, het is immers "light". Het heeft dus enkel alleen effect als je dezelfde hoeveelheden zal consumeren als bij een vol product.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100