Thee biedt een prettig gevoel en een moment van rust. Koffie geeft die rust schijnbaar ook, maar het effect van cafeïne maakt u juist onrustig. Vooral als u meer koppen drinkt, wordt u van koffie weliswaar wakkerder en assertiever, maar ook een minder aangenaam mens.
Van veel cafeïne wordt u bovendien wat al te wakker. Koffie kan hierdoor nervositeit en slaapstoornissen veroorzaken. Overigens bevat thee theïne, en dat is niets meer of minder dan een ander woord voor cafeïne.
Maar thee bevat er minder van. In een kop thee zit gemiddeld zo’n 30 milligram cafeïne, in een kop koffie is dat 75 milligram. U krijgt er dus minder snel teveel van.
Thee is van oorsprong Chinees en wordt daar al duizenden jaren gedronken. In Europa kennen we thee nu zo’n vier eeuwen, dankzij import. Thee heeft zowel in Europa als in het Verre Oosten altijd al het imago van een gezonde drank gehad. Traditionele genezers in China en Japan zijn er fervente voorschrijvers van.
In de tweede helft van de twintigste eeuw hebben Chinese en Japanse onderzoekers studie gemaakt van de gezondheidseffecten van thee, waardoor hierover nu veel meer bekend is.
Thee helpt kanker en hart- en vaatziekten te voorkomen. Thee bevat polyfenolen en dit blijken antioxidanten te zijn. Antioxidanten maken vrije radicalen in ons lichaam onschadelijk. Vrije radicalen zijn belangrijke veroorzakers van kanker en hart- en vaatziekten.
Fluoride is een stof die we kennen van tandpasta en van de fluortabletjes die kinderen krijgen. Fluoride is nodig voor de stevigheid van de botten en helpt tegen tandbederf. Van nature zit deze stof in veel voedingsmiddelen een klein beetje, maar de hoeveelheid in thee is een uitschieter. Thee beschermt dus de botten en het gebit. Voor uw gebit geldt dan wel de voorwaarde dat u de thee zonder suiker drinkt.
- Bronnen:
-
http://www.businesscompleet.nl/kennisbank/...