Werkt cola echt tegen buikpijn?

Zo ja, hoe dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet dat cola, waar de koolzuur uit is (door de fles open te laten staan) een goed middel is tegen misselijkheid. Op onderstaande sites wordt ook aangegeven dat het tegen buikpijn helpt, maar dan met koolzuur, neem ik aan. Deze site doorlezen tot het eind van alle vragen: http://www.refoweb.nl/vragenrubriek/15704/cola-bij-overgeven-misselijkheid/ http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/diversen/58839-wat-te-doen-tegen-misselijkheid.html

Nee, ik kan geen enkele medische site vinden die dat bevestigt. Het is nooit wetenschappelijk aangetoond dat het drinken van cola bij buikkwalen effectief is (maar onderzoek hiernaar is schaars gedaan).

Nee, integendeel , je wordt er juist misselijk van en buikpijn, de gassen die daar inzitten hopen zich op en je krijgt buikpijn.

Ik heb geleerd dat lauwe cola zonder prik helpt bij diarree. Je kan de prik eraf laten gaan door de fles open te laten staan maar het gaat sneller als je gewoon een beetje suiker in de cola gooit. Dan is de prik er gelijk af.

Het helpt bij mij wel tegen de hik.

Bronnen:
Eigen ervaring

Cola helpt erg goed tegen misselijkheid. Wordt vooral geadviseerd bij ochtendmisselijkheid als je zwanger bent. Ook als je diarree hebt is cola (suiker) en chips (zout) beter dan niets.

Wanneer je op vakantie bent in china en je hebt steeds last van buikpijn en je ontlasting lukt niet, werkt cola inderdaad door de zure krijg je weer een normale ontlasting

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100