wanneer spreek je van binch drinken?

spreek je van binch drinken na een x aantal glazen of heeft dit met de dronkenheid te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Binge drinken is op bepaalde gelegenheden zeer veel alcohol drinken, meestal op korte tijd. Voor mannen minstens 6 glazen op 2 uur tijd, voor vrouwen minstens 5 glazen. Binge' betekent 'braspartij' in het engels. Een typisch patroon van binge drinken is: niets of matig drinken tijdens de week, om dan zeer veel en 'gulzig' te drinken tijdens het weekend. Toegevoegd na 55 seconden: http://www.alcoholhulp.be/probleemgebruik-soorten

binch drinking is volgens mij een synoniem van jezelf helemaal wezenloos zuipen. Veel drinken en dronkenheid gaan natuurlijk hand in hand, maar het heeft hier toch voornamelijk te maken met het drinken van grote hoeveelheden alcohol. Mensen kunnen immers ook van enkele glazen al redelijk aangeschoten raken maar dan is er nog geen sprake van binch drinking.

Volgens mij is binge-drinken : de hele week niets, en dan op bijv. vrijdagavond je zó vol gieten, dan je op handen en knieën de kroeg uitkruipt. Het schijnt vooral in Engeland erg veel voor te komen, omdat er door de sluitingstijden van de pubs natuurlijk ook nog snel doorgedronken moet worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100