waarom is er geen 100% mangosap te koop??? maximaal 17% of is het duurder dan alcohol? want verkopen ze tot 42%(in nl)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een alcoholpercentage kun je niet vergelijken met een vruchtgehalte in sap - ik neem aan dat je dat bedoelt. De meeste vruchtensappen in Nederland worden gemaakt door vruchtenconcentraat aan te lengen met water, vaak ook met wat (ook aangelengd) appelsap of sinaasappelsap. Zo kun je een drank maken met de juiste smaak, de juiste dikte en structuur. Veel sappen bestaan vooral uit appelsap, omdat dat goedkoop is en een goede zoetzuurbalans heeft. Daarnaast: pers zelf eens een mango uit. Dat zal je niet meevallen, dan is aanlengen met een scheut sap van een andere vrucht toch wel makkelijker...

Zal te weinig vraag naar zijn, 100% sap is duurder als sap waar 17% in zit. Naar drank met 42% alcohol is wel vraag.

100% sap is duur in transport en niet zo lang houdbaar. Hele mangos transporteren is ook duur.

100% mango geeft een veel te dik sap; ik maak wel eens cocktails met verse mango, en er moet nog heel wat ander sap en alcohol bij voor het echt drinkbaar is. Anders is het echt een soort pap en dat drinkt niet lekker weg.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100