Wat moet je doen met de limoen in de hals van bijv. een flesje desperado? En waarom zit dit er precies bij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Limoen in een flesje bier komt voornamelijk voor bij Corona bier, dit bier wordt gebrouwen in mexico, de smaak is vaak erg licht omdat er weinig gerst voor wordt gebruik, maar de suiker voor de alcohol wordt voornamelijk gehaald uit mais of rijst. Omdat het in Mexico vaak erg warm is en er veel overlast is van vliegen, deden de mexicanen een schijfje citroen in de hals van het flesje om de vliegen op afstand van het flesje te houden, daarnaast gaf dit ook een smaakversterking aan het bier Toegevoegd na 2 minuten: ps de limoen kan je het beste gewoon in de hals van het flesje laten zitten als je dan het bier er langs drinkt geeft dit de beste smaak af. Als je hem doorduwt in het flesje dan kan hij erg gaan schuimen en overstromen

Je kan er verschillende dingen mee doen, 1. Weggooien 2. Opeten en het restant het flesje in duwen 3. Meteen het flesje in duwen Volgens mij zit het er niet bij vanwege een speciale reden. Het is gewoon lekker als je er van houdt. Net zoals het schijfje citroen in je cola. persoonlijk vind ik het limoen schijfje erbij erg lekker.. Maar je moet zelf maar kijken wat jij het lekkerst vind.

Om hem echt te gebruiken waarvoor je hem krijgt, dan moet je de limoen in de hals van de fles doen. Al het drank wat er langs gaat krijgt dan iets meer een limoensmaak. Je moet hem dan 'vastzetten' in de hals. Geen probleem als hetde goeie grootte is

De reden dat een citroen/limoen in de hals van het flesje wordt gedaan is om vliegen en dergelijke weg te houden :-) vliegen in je bier is niet wenselijk :-)

laten zitten, en uit het flesje drinken, dat geeft extra smaak

Het limoenschijfje zit er bij omdat als je de kroonkurk van het flesje afhaalt de hals van de fles "vuil" is en je dat schijfje gebruikt om je hals schoon te maken. In Mexico is dat vaak roest. Als je het lekker vindt duw je daarna het schijfje in de fles voor de smaak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100