Koffie en de gevolgen voor mijn maag.

Nog niet zo heel lang,valt het mij op,dat als ik "gewone" koffie heb genuttigd,mijn maag dan-vaak al vrij snel- een soort opgeblazen gevoel geeft.Het is nog nét geen brandend maagzuur. Nu overweeg ik,om cafeïnevrije koffie te proberen en het liefste senseo-pads. Zo kan ik dan tóch koffie (blijven) drinken terwijl de rest van de familie een volle pot kan maken. Welk merk caffeinevrije koffie is lekker,zodat als je het drinkt,je dan geen slap aftreksel proeft ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit klinkt erg bekend. Ik werd zelf altijd echt ziek na het drinken van koffie, totdat ik eko-koffie ging drinken omdat mijn vriend dat dronk. Sindsdien nergens meer last van. Bij de AH hebben ze 'Intencion', gemalen en bonen, die is behoorlijk zacht voor je spijsvertering. n.b. De meeste 'gewone' koffie is robuust, dit gewas wordt erop gekweekt dat het cafeïnegehalte hoog wordt in korte tijd. bij beneficio-koffie is dit al een stuk minder. En is ook het heftige effect op je maag veel minder.

Smaken verschillen, maar ik vind zelf de cafeïnevrije oploskoffie van Nescafe wel lekker vol van smaak. Drink je koffie met melk en suiker? Probeer eens zwart zonder suiker, dat kan ook schelen qua gevoel in je maag.

Als je melk in je koffie doet is het verstandig om geen poedermelk te gebruiken, dat is echt troep. Zal een hoop maagklachten schelen.

Ik had dat ook altijd.. en ik heb geen problemen met de mild-cafe, die is erg lekker, maar misschien heb jij dan nog wel last van je maag. Als ik gewone koffie bij iemand anders drink dan doe ik er een klein drupje koffiemelk bij, en dat scheelt ook enorm bij mij. Maar de echte koffiesmaak verandert wel door het beetje melk.

Hmmm... je schrijft dat je dit eerder (kort geleden nog niet had dat nare gevoel in je maag he? Dan vraag ik me eerder af: wat wil "je maag aangeven" via deze gestage re-actie? Zowel interne als externe factoren kunnen meespelen bij dit soort (lichte) maagklachten Veel mensen hebben in feite een te lage maagzuurproductie en is de maag in die situatie overgevoelig. Dit resulteert in plotseling pieken van maagzuur productie bij bepaalde soorten voeding/drinken, en zeker koffie een een zeer bekende.... Let eens op of je gaandeweg meer kleine signalen herkent, misschien (onbewust) hinder van stress, overgewicht, minder lichaamsbeweging enz? Als je wel gewoon en beetje gematigd van je "bakkie leut" wil genieten, dan zou ik met dit soort maagklachten kiezen voor een klein scheutje half-volle melk erdoor, dit neutraliseert gelijk de heftigheid die cafeïne teweeg kan brengen ;) Zo ie zo zou ik 'gewone koffie' niet gaan vervangen door cafeïnevrije. Hele proces om koffie cafeïne-vrij te krijgen is als 'onnatuurlijk' ;) Bovendien is die koffie niet "gezond"! Lees hier maar o.a : http://www.gezonderworden.nl/2005/12/cafeinevrije-koffie-slecht-voor-cholesterol/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100