waarom drinkt men rode wijn op kamer temperatuur en hoort witte wijn/rose koud gedronken te worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor wijn en ook voor veel andere dranken geldt de stelregel : hoe zoeter hoe kouder hij geserveerd dient te worden. Aangezien veel rode wijn niet zoet is kan deze beter bij kamertemperatuur gedronken worden. Omgekeerd kan je aan de serveertemperatuur ongeveer zien hoe zoet de wijn is. Een erg zoete rode wijn smaakt dus ook beter als hij gekoeld is

Dat heeft met smaak te maken. De meeste mensen vinden het op die manier het lekkerst. De aroma's van rode wijn komen bij kamertemperatuur beter tot hun recht. Witte wijn en rosé smaken een beetje weeïg als je het op kamertemperatuur drinkt. Maar er zijn ook mensen die rode wijn koud drinken en witte wijn op kamertemperatuur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100