Waarom kan je rundvlees wel rauw eten (tartaar) maar varkensvlees niet?
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.
Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.
Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
GoeieVraag is onderdeel van Startpagina. Startpagina geeft al meer dan 20 jaar een overzicht van handmatig geselecteerde links van relevante en betrouwbare Nederlandse websites.Startpagina is dé (op)startpagina om je zoektocht op internet te beginnen.Op zoek naar meer informatie over een specifiek onderwerp? Neem een kijkje op de themapagina's van Startpagina.
Op deze pagina vind je alle vragen over Eten & Drinken. Specifieke vragen over dranken, koken, uit eten en bestellen, vegetarisch en veganistisch en voedingsmiddelen vind je in één van de subcategorieën.
Vandaag heb ik voor het eerst pastinaaksoep gemaakt.
Mijn partner werd niet enthousiast door mijn idee.
Ikzelf wilde het gewoon proberen. Ik kook graag, maar had nog nooit pastinaak
bereid.
Nou, wat was die soep lekker.
Met weinig ingrediënten: prei, knoflook, pastinaak, bouillon en nog wat kruiden en de staafmixer, ontstond een heerlijke romige soep. Zonder room, boter, melk etc was de textuur zalig. Partnerlief vond dat ook.
Maar, waardoor ontstaat die romige structuur?
Tijdens het schoonmaken van de pastinaak leken het wortels.
Maar gepureerde wortels zijn niet zo dik, homogeen en smeuïg.
Heeft het te maken met zetmeel of zo?
Ik ben fan!
Waar ik ook brood koop, bij de bakker, of verschillende supermarkten, nergens vind ik brood waar een lekker korstje op zit. De kostjes die op het brood zitten, zijn taai.
Onlangs eens gekeken naar wat frisdranken, maar aangezien ik niks van nepsuikers moet hebben is het aanbod richting de nul (of iig heb ik het opgegeven omdat er overal steviolglycosiden oid inzitten). Ik kwam er zelfs onlangs achter (door dat ik het proefde) dat Pepsi (dus de regular variant) ook zoetstoffen bevat. Dacht eerst even dat de ober een foutje had gemaakt ondanks dat ik heel duidelijk om regular had gevraagd.
Echter hoor ik hier zelden iemand over klagen. Mijn vermoeden is dus dat het percentage (heel) laag is. Of dat er zelfs mensen zijn die niet eens weten dat er mensen zijn die zoetstoffen de drank direct "vies" maakt.
Oh en als bonusvraag is er een reden waarom Coca Cola (reg.) geen nepsuikers bevat en Pepsi (reg.) wel? Ze vallen toch onder dezelfde EU-regels?
https://www.pepsi.be/producten/pepsi-0
Wat is het verband tussen die naam voor een man en de aan anderen door te geven basis van gist, melk, bloem en suiker?
Waar ik ook brood koop, bij de bakker, of verschillende supermarkten, nergens vind ik brood waar een lekker korstje op zit. De kostjes die op het brood zitten, zijn taai.
Ik maakte altijd zelf warme chocomelk met Droste cacaopoeder, echter, Droste is failliet en bestaat dus niet meer. Welk merk smaakt hetzelfde?
GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing