Hoe kan je grappig zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk ben je al grappig! Maar ga je om met mensen die jou niet grappig vinden, oftewel jouw soort humor niet snappen..

Door gevat te zijn, ad rem te reageren op wat gezegd wordt, uit een onverwachte hoek je mening te geven over wat er gebeurt.

Je zelf niet zo seriues nemen en daar ook om kunnen lachen. Dan wordt je vanzelf ook grappig ,want dan zie je een beetje de humor van het leven in.

Door een goeie mop te vertellen. of een leuk grapje maken op het juiste moment

Door het talent te hebben van o.a. Tineke Schouten die ik net op t.v. zag!

Door je zelf te zijn dat in ieder geval.Observeer een keer mensen die grappig zijn misschien kun je daar wat van leren.Neem een paar borrels misschien ben je dan grappig.Je kunt niet op stel en sprong grappig zijn dat hangt met een aantal dingen samen, sfeer mensen ed.

Grappig zijn, dat kun je maar moeilijk leren. Dat ben je, of dat ben je niet. Sommige mensen hebben 'de lach aan hun kont hangen', en anderen zullen dat nooit krijgen. Hoe graag ze het ook zouden willen. Het zit 'm dus blijkbaar in je uitstraling, je eigen gevoel voor humor en de manier waarop je snel in kunt spelen op bepaalde situaties.

Vertel het volgende eens aan iemand : Komt een man bij de slager en zegt :"Gisteren heb ik hier een blikje olifantenvlees gekocht, maar bij thuiskomst bleek dat het leeg was." Slager :"Dan heeft u waarschijnlijk net z'n hol gehad." Toegevoegd na 2 minuten: Of de bouwvakker die z'n broodtrommeltje openmaakt en daarin aardappelschillen, klokhuizen, oude broodresten e.d. aantreft. Onderin zit een briefje van zijn vrouw :"Wie vrijt als een varken, moet ook maar vreten als een varken."

Grappig zijn is een subjectief begrip. Het kan trouwens zomaar zijn dat de mensen die door hun omgeving het grappigst gevonden worden, zich zo gedragen om iets te verbloemen.

Dat kun je niet leren, dat moet in je genen zitten.

Grappig zijn is out-of-the-box denken. Je komt met een inval/zienswijze die niemand gedacht zou hebben. Out-of-the-box denken is te leren, maar je moet er wel aanleg voor hebben om het goed te kunnen. Vergelijk het met hardlopen: iedereen kan het leren (nou jou, bij mij iets moeilijker), maar om bij de beste te horen moet je heel veel oefenen en aanleg hebben.

Ligt er ook aan wie het publiek is. Iemand met een lager IQ kan wellicht nog wel lachen als je gewoonweg raar doet. Maar dat werkt misschien niet bij andere mensen. Let op ,bij waar de rest van de mensen ook op letten, of je misschien een spottende of grappige opmerking kan maken. Of als je in je omgeving iets ziet wat mogelijk grappig is, je er even op wijst dat het best grappig is als je er op die manier naar kijkt. Dat werkt meestal wel goed. Oh en moppen zijn vaak gewoon flauw, inplaats van grappig.

als het bijvoorbeeld ineens erg stil is in een groep kan je ook bijvoorbeeld zeggen. eh lekker weertje vandaag hé. of gewoon leuke raadsels verzinnen en dan vragen mensen steeds om nieuwe raadsels en als je er steeds een paar weet dan vinden mensen je ook grappig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100