Hoe weet je of een boek geld waard is?

Ik heb een boek van Dik Trom. Op de achterkant staat: No.3500. Wat betekend dit? Het lijkt mij dat er een beperkte oplage van is verschenen.

Ik hoef het boek niet meer te hebben en wil het weg doen, maar hoe weet ik hoeveel dit boek waard is. En is het meer waard omdat het genummerd is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vergelijken op internet, of bij andere verkopers. Dat geeft een aardig beeld. "Dik Trom"boeken zijn niet per se veel waard een euro of 4-5 voor de meeste uitgaves. Misschien is die van jou meer waard, dat zou je dan door vergelijken kunnen zien. Meestal is de druk van belang waarbij de 1e druk het meeste waard is in de regel. https://www.boekwinkeltjes.nl/su/?qs=&qt=uit%20het%20leven%20van%20Dik%20Trom&qo= https://www.marktplaats.nl/z/dik-trom.html?query=dik%20trom

Natuurlijk kun je kijken op bv marktplaats naar andere Dik Trom boeken, daar zie je de standaard tweedehands prijs die gevraagd wordt. Beter kun je contact opnemen en een foto sturen van het boek naar een veilinghuis dat ter zake gespecialiseerd is. Zij hebben de kennis in huis om te kunnen beoordelen of jouw boek meer waard is dan gemiddeld. https://vanstockums-veilingen.nl/index.php/contact... https://www.zwiggelaarauctions.nl Van belang is o.a. het jaar van uitgave, de editie, en de staat waarin het boek verkeert. Een eerste uitgave is in principe meer waard. Als er een gelimiteerde editie is, zijn de boeken genummerd. Ook dat kan van invloed zijn op de waarde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100