Hoe heet de persoon die in de bioscoop, voor een film een kleine introductie geeft over de betreffende film?

Ik merkte de laatste keer dat deze persoon zichzelf een functie gaf:
'Ik ben uw ...eur voor de avond en ga een stukje vertellen over de film'

Weet jij het antwoord?

/2500

Die worden overal gewoon 'inleider' genoemd. In de concertzaal heb ik iets dergelijks meegemaakt, iemand die de daarna uitgevoerde symfonie inleidde, toelichtte, en er geluidsfragmenten van liet horen.

Is het misschien een van de volgende: *bioscoop-operateur - een persoon die verantwoordelijk is voor de techniek binnen een bioscoop, zoals het draaien van films, het onderhouden van apparatuur en het onderhouden van de zalen *causeur - II.) iemand die een onderhoudende, informele voordracht houdt

Bronnen:
http://www.woorden.org/woord/bioscoop-operateur
http://www.woorden.org/woord/causeur

Deze persoon heet 'een ouvreur'. Fonetisch klinkt het als 'oevreur'. Het is een dienstverlenende functie aan het publiek voor, tijdens en na voorstellingen. Ze worden ingezet bij werkzaamheden die zoal voorkomen; bar/foyer, garderobe en bij de contrôle van de kaartjes en het plaats aanwijzen in de zaal. Je ziet ze vaak in een theater en ook wel bij bioscopen. Toegevoegd na 5 minuten: Die persoon gaf zichzelf dus niet die functie.....die functie bestaat daadwerkeljik en je kunt dus daadwerkelijk solliciteren op de functie waar 'ouvreurs/ouvreuses' gezocht worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100