Wat zijn de minst drukke dagen voor een attractiepark?

Ik wil graag naar een attractiepark gaan maar heb geen zin om uren te wachten voor een ritje in de achtbaan. Wat zijn de beste dagen om erheen te gaan? Graag kunt iemand me helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een kennis van mij uit Kaatsheuvel zegt dat Zaterdag de beste dag is. Veel mensen willen juist winkelen op Zaterdag en gaan Zondag naar de Efteling. Uit persoonlijke ervaring kan ik je melden dat voor veel pretparken (in mijn geval Efteling, Duinrell en Drievliet) geldt dat je op een frisse dag (ergens begin lente of zo) het park voor jezelf hebt. O ja, het was even zoeken, maar hier is de Efteling drukte-kalender: http://www.efteling.com/NL/Openingstijden/Plan-je-bezoek-kalender.html

Ik ga heel veel naar attractieparken. De allerbeste dagen zijn dinsdag en donderdag buiten de vakanties. Daarna de overige weekdagen buiten de vakanties. Als je moet kiezen uit weekenddagen is zaterdag altijd je beste keus. In de schoolvakanties is doordeweeks je beste gok. Zeker niet in het weekend, want dan is het mega mega druk. Ook op speciale dagen (bijv. Zomeravonden in de Efteling) raadt ik je ten zeerste af om te gaan. Het park is dan misschien wel langer open, maar je staat de hele dag in de rij.

De beste dagen zijn die dagen dat kinderen naar school gaan, dat het slecht weer is en dat er niet toevallig een feestje gevierd wordt. ()Doordeweeks (niet-schoolvakantie), maan/dins/donderdag ()Weersverwachting : regenachtig , hier en daar een bui (weinig mensen willen zonder zon >dagje uit) ()Geen feestdag of speciaal georganiseerde attractiedagen (algemeen of speciaal) , weet je niet altijd, komt ook beetje mazzel bij kijken. Ik heb eens in de Efteling met een 12 jarige een regenachtige dag doorgebracht! geweldig: overal doorlopen ... maximaal genot ... eindeloos iets kunnen doen: nergens rijen! aanrader dus.

De drukte in een pretpark is altijd afhankelijk van het weer, groepsreizen en vakantieperiodes. Probeer allereerst vakantieperiodes te ontwijken en het pretpark bezoeken op bewolkte dagen met af en toe een spatje regen zorgt ervoor dat het al een stuk minder druk is. Deze tips heb ik gelezen op een blog, zie bron. Daar staan nog meer van dit soort handige tips. Sinds ik deze hanteer hoef ik nog meer nauwelijks in de rij te staan op de dagen dat ik een pretpark bezoek.

Bronnen:
https://dereisagent.nl/hoe-druk-is-het-op-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100